Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Fritzl v base stále pláče

Josef Fritzl: nejzrůdnější táta na světě
 (Autor: AP)
Autor: INT, shp - 
21. května 2008
13:50

Rakouský tyran touží vidět své blízké. Z Josefa Fritzla (73) se ve vězení stala troska. V noci pláče a chce se své rodině omluvit.

Když Josef Fritzl (73) nastoupil do věznice St. Poelten, tak se choval jako sebevědomý a arogantní muž.

Nyní zdroj z rakouské věznice prozradil, že je z Fritzla, který ve sklepě svého domu po 24 let věznil dceru Elisabeth (42) a zplodil s ní sedm dětí, troska.

Každou noc ve své cele pláče a zhroucený se dožaduje kontaktu s rodinou. "Chce se setkat s ženou Rosemarie i dcerou Elisabeth a vysvětlit jim své činy. Chce se jim omluvit," prozradil jeden ze zaměstnanců věznice. Muž, kterého celý svět označuje za bestii, je podle něj ve velmi špatném psychickém stavu. Výrazně zhubl a odmítá i svoji hodinovou procházku mimo celu.

Zdroj ze St. Poelten řekl, že po celou dobu, co je Fritzl ve vazbě, tak měl jednu návštěvu. Šlo o nejmenovaného rodinného přítele. Dcera Elisabeth několikrát vzkázala, že už ho v životě nechce vidět... Fritzlovy stopy mohou vést až do Česka. Rakouská policie prošetřuje podezření, že jeho obětí se mohla stát prostitutka Gabriela Supeková (+42), zavražděná loni v srpnu na Šumavě. Přicestovala ze Slovenska. Tělo bylo objeveno v lipenské přehradě u rakouských hranic, kde měl tehdy pobývat podle německého Bildu i Fritzl. Údajně se podařilo vyfotit Elisabeth v nemocnici, ale snímky se na veřejnost nedostaly.