Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bushova dcera je pod čepcem

Autor: ČTK, INT - 
12. května 2008
13:24

Bushova dcera Jenna se vdala. Vzala si Henryho Hagera. Obřad střežila armáda tajných agentů a nechyběl ani armádní průzkumný letoun.

Píseň "You are so beautiful" zněla rodinným rančem v Crawfordu, když Jenna Bushová (26) v bílých organtýnových šatech tančila sólo se svým prezidentským otcem.

Jen krátce předtím řekla "ano" Henrymu Hagerovi (30). Z přísně střežené svatby proniklo jen málo podrobností. Ženichovi šel za svědka bratr John a nevěstě dvojče Barbara. K oltáři je vedlo 14 párů mládenců a družiček v šatech v barvách texaských polních květin.

Prezident byl dojat, nicméně se zetěm je navýsost spokojen. Hoch z významné republikánské rodiny ho o ruku Jenny požádal před necelým rokem.

"Fajn, ujednáno," řekl prý tehdy Bush. A tak jeho dcera Jenna nosí od včerejška snubní prsten s diamantem a dvěma safíry z rodinného dědictví Hagerových.

<strong> Prezidentské sňatky </strong>
* během úřadování svých otců - prezidentů vstoupilo do manželství 22 dětí, syn Franklina Delano Roosevelta Elliot to stihl dvakrát

* osm prezidentských dcer a jeden syn měli svatbu přímo v Bílém domě

* některé svatby byly v přímém přenosu, veselku dcery Lyndona B. Johnsona Luci v roce 1966 sledovalo 55 milionů lidí

* jako poslední se v Bílém domě v roce 1971 v živém vysílání vdávala dcera Richarda Nixona Tricie

* nejkratší svatbou byl čtvrthodinový obřad druhé Nixonovy dcery Julie, která si v roce 1968 brala vnuka exprezidenta Dwighta Eisenhovera Davida

* ohromnému zájmu se těšila svatba Franklina Delano Roosevelta jr., na niž v roce 1937 přišlo tisíc svatebčanů a okolí okupovalo 650 tisíc zvědavců