Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Se svou manželkou neměl sex už léta

Josef Fritzl
Josef Fritzl  (Autor: ČTK)
Autor: Veronika Kynclová - 
2. května 2008
15:16

Ve chvíli, kdy Fritzl (73) pobýval s kamarádem Paulem (69) na plážích v Thajsku, doma měl již několik let uvězněné děti. Ony trpěly, on si užíval.

Josef Fritzl - na dovolené byl veselý chlapík, doma diktátor

Josef Fritzl (73) neměl se svou manželkou sex celá léta a často přespával ve sklepě u své dcery. Tvrdí to jeho švagrová Christine (56).

Nesměl být vyrušován a jeho manželka Rosemarie mu dolů nesměla přinést ani šálek kafe. Tvrdil, že dole dělá nákresy zbraní, které pak prodává firmám. Fritzl rovněž policii u výslechu tvrdil, že letos v létě chtěl pustit zadržované ze sklepa na svobodu. Měl i připravený vymyšlený příběh, podle kterého měli příslušníci jeho "tajné rodiny" utéct ze zajetí sekty.

O Fritzlově povaze dobře vypovídá i průběh jeho thajské dovolené. Ve chvíli, kdy si tyran užíval s kamarádem Paulem (69) na plážích, doma měl již několik let uvězněné děti. Mezitím, co ony trpěly, on si dopřával thajskou masáž.

Fritzl byl podle Paula na dovolené zábavný chlapík, který svými historkami bavil všechny kolem. Paul si ale jednou všiml, že Fritzl kupuje večerní šaty a rajcovní prádlo na štíhlou ženu. Na jeho otázku, pro koho to má, zaražený Fritzl odpověděl, že má doma ještě jakousi "bokovku".

Paul se nestačil divit, když ho později navštívil doma v Amstettenu. Vtipný Fritzl byl tentam, doma se z něj stal "morous".

Na Elisabeth Paul vzpomíná jako na milé, ale zakřiknuté děvče, které její otec často bil. Měl pocit, jako by ji Fritzl měl ze všech dětí nejméně rád. Na druhou stranu se však objevily spekulace, že do sklepa byla Elisabeth zavřená proto, že byla krásná a otec o ni nechtěl přijít.

Při výslechu Fritzl uvedl, že svou dceru chtěl chránit, aby nepřišla do kontaktu s drogami. Z policejních zpráv vyplynulo, že v roce 1994 telefonoval Fritzl domů, vydával se za Elisabeth a žádal, aby se postarali o její dítě, které bylo již položené přede dveřmi.