Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zvrhlý otec se smál v Thajsku, Elisabeth trpěla

30. dubna 2008
15:22

Rakušan Josef Fritzl (73) přiznal na policii, že svou dceru unesl, aby prý nepropadla tvrdým drogám.

Nejhorší otec světa: Rakušan Josef Fritzl (73), který držel 24 let v zajetí dceru Elisabeth (42), s níž měl 7 dětí.

Bestie z rakouského Amstettenu skončila prozatím na dva týdny ve vazební věznici v St. Poltenu. Pro policii není neznámým pojmem. Jak napsal rakouský tisk, už na počátku 70. let byl souzen kvůli znásilnění a strávil několik měsíců v base.

Tehdy údajně vnikl do domu ženy a znásilnil ji. Kromě toho byl dvakrát v podezření, že má podíl na úmyslně založených požárech.

Při pondělním výslechu působil podle vyšetřovatelů klidným dojmem, nedával najevo emoce. Přiznal mj., že Elisabeth držel jako sexuální otrokyni a často ji bil. Na otázku, proč ji před lety unesl, prohlásil: "Chtěl jsem ji chránit před drogami. Byla problémové dítě. Nechtěl jsem, aby skončila v nějaké partě narkomanů." Experti se shodli na tom, že je to vysoce inteligentní člověk, s vysokým sexuálním potenciálem.

Podle nich si musel budoucí vězení pro Elisabeth připravovat dlouhá léta předtím, než ji tam zavřel. "Měl to moc dobře promyšlené," řekli. <a href="http://www.blesk.cz/Clanek203205.htm">Jak vypadá dům Fritzlových a celé městečko Amstetten najdete zde.</a>

Podle šéfa věznice strávil Fritzl klidnou noc. Včera byl vyšetřen psychologem a psychiatrem. Oba se shodli, že se u něj neprojevují sklony k sebevraždě. Josefovi hrozí 15 let. Pokud se prokáže, že zavinil smrt jednoho z dětí, pak doživotí. Včerejší testy DNA potvrdily otcovství šesti dětí s Elisabeth. <a href="http://www.blesk.cz/Clanek203201.htm">Více o jeho Fritzlově zatčení a budování bunkru pro svou dceru a děti najdete zde.</a>

Další výslechy Fritzla se budou komplikovat, potvrdil to v televizním rozhovoru jeho obhájce Rudolf Mayer. Z jeho vyjádření je jasné, že nyní se bude hrát na čas. <a href="http://www.blesk.cz/Clanek203231.htm">Více najdete zde.</a>

Ve Francii byl v minulosti zaznamenán případ incestu podobný tomu, který nyní otřásá Rakouskem. Lydia Gouardová, které je dnes 45 let, měla šest dětí se svým otcem, který ji prý od jejích devíti let mučil, znásilňoval a značně omezoval v pohybu. <a href="http://www.blesk.cz/Clanek203285.htm">Další podrobnosti o případu najdete zde.</a>

<hr/>
<strong>Názor českých dermatologů a psychologů:</strong>
Co se děje s tělem člověka, který žil dlouhá léta v kobce bez oken

<strong>Zdravotní problémy:</strong>
<strong>* Kožní nemoci:</strong> V malých utěsněných prostorách je nedostatek kyslíku k dýchání, nedostatečně dýchá pokožka, mohou se objevit kožní nemoci, může dojít k problémům s plícemi.
<strong>* Pobledlá kůže a vlasy:</strong> Člověk nezískává vitamin D, který jinak získá při pobytu venku. Má bledou kůži i světlé vlasy. Nedostatek vitaminu může vést až k rachitis (pokřivení kostí).
<strong>* Neodolnost organismu proti nemocem:</strong> S tím souvisí např. očkování dětí proti běžným chorobám. Paradoxně dítě v izolaci může být ochráněno, po osvobození ale může dojít k naprostému selhání organismu, a to nejen u dětí.
<strong>* Závislost na různých lécích či drogách:</strong> Na základě čeho ty oběti (hlavně matku) udržel v kobce? Mohou se projevit následné abstinenční příznaky...

<strong>Psychika člověka:</strong>
<strong>* Naprostá nedůvěra k sobě, nikomu a ničemu - nemožnost navázání vztahu:</strong> Život pod zámkem a pod vlivem diktátora nenaučí člověka zdravě cítit pocity, emoce a myslet za sebe. Zůstane mu pocit odkázanosti a bezcennosti lidského života.
<strong>* Zmatenost:</strong> Neznalost běžných záležitostí a situací venku: Jak fungují obchody, doprava, škola.
<strong>* Nevzdělanost:</strong> nikdy nechodily do školy.
<strong>* Časem probuzení nenávisti:</strong> Náročná práce psychologů. Je pravděpodobné, že všichni budou po zbytek života pod jejich dohledem. Matka Elisabeth, jelikož znala život venku, je poškozena nejvíce. Srovnávání života venku a v kobce muselo být strašlivé po celou dobu. Navíc v souvislosti se soustavným pohlavním zneužíváním otcem je poškozena i jako žena.