Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Válka hasičů a policistů: Stříkali na ně z vodních děl

Autor: ČTK, oj - 
12. února 2012
14:38

Několik stovek hasičů v sobotu v Bruselu prolomilo policejní kordon a pokropili z hadic sídlo belgického premiéra. Tímto způsobem protestovali proti vládním plánům důchodové reformy. Hlídajícím těžkooděncům nic nedarovali. Kropili je vodními děly a hasícími přístroji.

Hasiči by chtěli nadále odcházet do důchodu v 58 letech, což je oproti ostatním profesním skupinám dříve. Tvrdí, že jejich práce je natolik namáhavá, že ji nemohou vykonávat ještě po šedesátce.

Belgická vláda přitom plánuje, aby drtivá většina lidí pracovala do 67 let. V situaci, kdy belgická populace stárne, se tak snaží zajistit peníze pro stále se rozrůstající zástupy důchodců.

Belgický vicepremiér Didier Reynders dnes podle agentury AP řekl, že pokud by vláda hasičům ustoupila, vyslala by špatný signál ostatním lidem.
Belgie s 11 miliony obyvatel má asi 17.000 hasičů.

ptolemaios ( 12. února 2012 22:11 )

jen stručně - je to opravdu zábavné, když jedna složka pro ochranu státu / to¨jistě hasiči jsou/ se pustí do jiné - policie.Už čekám,kdy se budou rvát mezi sebou i policajti. Nám zbývá jen se dívat co z toho vznikne...

Zobrazit celou diskusi