Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

17 let se pokoušeli o dítě: Měsíc po narození jim zemřelo v náručí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, zun - 
12. února 2012
11:17

Tracie Wright a její manžel Paul (42) se pokoušeli o miminko 17 let. I když jim doktoři příliš šancí nedávali, nikdy se nevzdali. Nakonec se jim to skutečně podařilo. Chlapeček ale přišel na svět příliš brzy a po 32 dnech zemřel.

Nejdříve se o dítě pokoušeli běžnou cestou. Po sedmi letech neúspěchů se rozhodli podstoupit umělé oplodnění. Zkusili to dvakrát. Hormonální léčba při posledním pokusu způsobila Tracie velké zdravotní problémy. Skončila v nemocnici. Dál už nechtěli riskovat její život a léčbu ukončili. "Doufali jsme, že otěhotním přirozenou cestou, ale snažili jsme si zvykat, že se rodiči nikdy nestaneme," řekla.

Po několika dalších letech plných neúspěchů otěhotnět se stal zázrak. Tracie se udělalo v práci zle a jelikož tenkrát pracovala jako zdravotní sestra, požádala doktora z nemocnice o rozbor krve. Výsledky testů ji šokovaly. Tracie konečně přišla do jiného stavu. "V osmém týdnu jsem šla na ultrazvuk, viděla jsem jak děťátku bije srdce. Byli jsem tak nadšení! V jedenáctém týdnu těhotenství jsem však potratila," popsala jeden z nejsmutnějších životních okamžiků.

Po pěti letech znovu otěhotněla

Po dalších pěti letech však znovu otěhotněla. Ve dvacátém týdnu ultrazvuk ukázal, že s manželem čekají chlapečka. Po dalších čtyřech týdnech Tracie selhaly ledviny a těhotenství bylo příliš riskantní. Lékaři se proto ve 27. týdnu rozhodli pro císařský řez. Chlapeček vážil pouze 1,5 kg.

Vysněnému miminku dali jméno Joshua. Musel sice podstoupit operaci srdce, doktoři ale věřili, že za několik měsíců si ho rodiče odnesou domů. 32. den po narození však onemocněl.

Trpěl vzácnou nemocí, která mu způsobila otravu. "Všechno se seběhlo tak rychle. Statečně bojoval o svůj život. Pak mi zemřel v náručí. Nikdy na něj nezapomeneme, každá minuta s ním byla tak vzácná."

Pan a Paní Wrightovi nezahořkli. Ve jménu svého syna založili fond, který vybírá peníze pro nemocnici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině