Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie: Jakub (†15) zemřel po zasáhu motorovou pilou!

Autor: INT, lm - 
22. ledna 2012
18:18

Velké neštěstí se přihodilo v obci Sása na Slovensku. Jakub (†15) požádal Romana (40) o pomoc při řezání dřeva. Když mu dřevo přidržoval, pila se náhodou odrazila a chlapci se zařízla do krku. Byl sice okamžitě převezen do nemocnice, ale vážným zraněním tam nakonec podlehl.

Mladému Jakubovi se stalo osudným řezání dřeva v sobotu po poledni. Chlapec držel na špalku dřevo, zatímco čtyřicetiletý soused ho přeřezával.

Roman posal s pláčem tragickou situaci: "Chtěl jsem mu pomoci. Poprosil mě, jestli bych mu nepomohl přeříznout jedno prkno." Jakub prý prkno neudržel a když ho pustil, Roman ho omylem pilou zasáhl. Ten odmítá, že by to udělal naschvál, chlapec pro něj byl prý jako syn.

Policejní mluvčí Mária Faltániová shrnula případ takto: "Při řezání hranolu se elektrická pila od hranolu odrazila a zčásti se zařízla chlapci do krku."

Chlapec zemřel nad ránem v nemocnici v Banské Bystrici. Muž, který řetězovou pilou chlapci úraz způsobil, je obviněn ze zabití.

pope.of.dope ( 7. července 2014 20:22 )

cigán nebo ne... je vidět, že ani jeden z nich nebyl zvyklý pracovat, jestli to má něco společného s "barvou", ať si soudí každý pro sebe. Člověk, který ví, jak zacházet s motorovkou určitě nepotřebuje pomoc, když chce přeříznout hranol. Normálně se položí jiný kus dříví pod to, přišlápne se to a s pilou se to řeže tak, že se bere vnitřní konec pily (aby to řetěz "nerval" směrem k sobě)... pak to jde bezpečně, bez problému a bez pomoci. Dokážu si živě představit, co se stalo - jeden černý spoluobčan se snaží držet prkno, druhý to chce řezat, neví jak na to, tak to řeže špičkou. Ten, který to drží to logicky neudrží, protože pila "rve" kus směrem k sobě. ten, co řeže, se lekne a "ucukne", pila se dotkne toho hranou horní částí špičky nebo přímo špičkou a dochází k tzv. "kickbacku", zrátka se odrazí nahoru a ten inteligent, který měl rypák přímo nad pilou kousne do lišty... nebo spíš lišta do něj. Kdo neumí řezat motorovkou, ať vezme ruční pilu. Jinak k tomu fakt není co říct... dalo se tomu předejít? Dalo. Stačilo třeba jen držet ten hranol tak, že nic není nad lištou nebo těsně vedle. Omlouvám se, že tady konstatuji pravdu. Mám raději brečet nad tragédii? Za blbost se platí, to ví každý. Čím je blbost větší, tím vyšší bývá většinou i cena... a to platí u všech - ať je člověk bílý, žlutý, černý nebo klidně zelenofialový.

sitarista ( 23. ledna 2012 09:21 )

taky si o romský menšině myslim svý, ale některý komentáře tady jsou vážně ubohý a přehnaný

wojtylak ( 23. ledna 2012 08:55 )

harant držel klacek co řezal ten druhej cikán,no to je možná horší než kdyby řezal sám,jinač tohle neni neštastná náhoda ale neumětelství.jinak na HUSQ.si nemůžu za ty roky stěžovat sloužej bez větších problémů asi 13 let.

kamii ( 23. ledna 2012 08:48 )

Já myslím, že je to jen bezmoc...kdyby se měřilo všem lidem stejně, tak by to takto nevypadalo. Věřím, že kdyby byl žlutej ...tak nikdo nic nenapíše....tak kde je chyba?

takyjsemalkoholik ( 23. ledna 2012 07:09 )

Vidím,ře někteří lidé se opravdu nezastaví před ničím. Bílej,černej a nebo žlutej.Stále je to člověk. Kde se ve Vás bere ten hnus a zloba kterou zasviňujete svět. Lidi zamyslete se nad sebou.

Zobrazit celou diskusi