Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Adam od smrti své mámy nepromluvil: Irenu (†40) zavraždil expřítel

Autor: Čas.sk, oj - 
23. prosince 2011
19:02

Irenu (†40) surově ubodal expřítel den před jejími 41. narozeninami. Doma ji čekali synové Lukáš (18) a Adam (12) s kyticí a dárky. Těšili se, až přijde domu a oni ji budou moci dát narozeninové překvapení. Najednou ale dostali šokující zprávu. Jejich máma na narozeninovou oslavu nedorazí. Nebude s nimi ani o Vánocích. Nebude s nimi už nikdy.

Podle policie Irenu ubodal loveckou dýkou expřítel Peter G. (33) v košickém obchodním domě. Před pár týdny se s ním rozešla a on se s tím nedokázal vyrovnat.

Irena kromě narozeninové oslavy, myslela i na vánoční nákupy. Krátce před smrtí volala příbuzným. „O svátcích měla být celá rodina pohromadě v Kostolanech nad Hornádem, kde žije naše matka.  V ten den udělala nákup. Volala, abychom ho převezli z jejího bytu v Košicích do Kostolan,“ smutně vzpomínal Irenin bratr Jozef (33).

O její smrti se dozvěděla rodina od známých, kteří byli v tu chvíli také na předvánočních nákupech. „Ještě jsme ji zkoušeli volat na mobil, už ho ale nezvedala,“ dodal Jozef, který ji od vztahu s Petrem vždy odrazoval. „Petr ji vyhodil z jejího bytu, jednou ji dokonce zbil. Potom se rozešli, ale on to nechtěl pochopit. Rozbil jí i okna v bytě, když byla v práci. Irena to ohlásila i policii,“ vyprávěl Irenin bratr.

Irena žila jen pro svoje syny. Mladší Adam od její smrti ještě nepromluvil. Podle policie Petr loveckým nožem napadl Irenu ve středu po 17. hodině mezi regály v supermarketu plném lidí. „Po hádce ji bodl jednou do dlaně, do hrudníku a 12krát do zad. Irena bodným zraněním podlehla. Útočníka policie zadržela a vyšetřovatel ho obvinil z vraždy,“ informoval košický krajský policejní mluvčí Alexander Szabó. Hrozí mu až 20 let za mřížemi.