Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený střelec z Virginie nalezen mrtev

Autor: jos, jsim - 
9. prosince 2011
13:16

Na univerzitě ve Virginii jako by se objevil přízrak. V roce 2007 zde zabíjel šílený student. Dřív než obrátil zbraň proti sobě, padly mu za oběť tři desítky univerzitních zaměstnanců a spolužáků. Ve čtvrtek se zde ale střílelo znovu! Vyšetřovatelé uvedli dvě oběti, pachatel se dal tentokrát na útěk. Policie ho našla po čtyřech hodinách - mrtvého.

Technická univerzita v městě Blacksburg ve Virginii je patrně prokletá. 32 mrtvých a 25 zraněných z masakru v roce 2007 a další zastřelení během tohoto čtvrtka toho můžou být důkazem.

Obětí dalšího šíleného střelce se tentokrát stal policejní důstojník - vyrazil na obchůzku zdejšího parkoviště, avšak při kontrole vozidel byl zastřelen. Snad jen proto, že byl studentům okamžitě udělen zákaz vycházení, nedošlo v areálu k dalším rozsáhlejším ztrátám na životech.

Střelec utíkal, nalezli ho však mrtvého

Očití svědci prý viděli utíkat střelce pryč z místa vraždy. Popsali ho jako bílého mladíka ve sportovním oblečení s kapucou na hlavě. Po čtyřech hodinách pátrání po uprchlíkovi však nakonec přišla policie na to, že druhou obětí, kterou nalezli, je patrně sám vrah. Našli ho mrtvého nedaleko od místa činu. I on si tak nakonec patrně sáhl na vlastní život stejně jako šílený korejský student před čtyřmi lety.

Je poněkud paradoxní, že ke střelbě došlo i přes zvýšená bezpečnostní opatření v místě někdejšího masakru. Již letos na podzim však došlo k podezření, že jeden ze studentů má u sebe zbraň a areál univerzity byl dočasně uzavřen. Žádný ozbrojený mladík se však tehdy nenašel. Nyní ale jeden kontrole proklouzl.

jakub-moravec ( 9. prosince 2011 14:26 )

Ve Virginii mají prokletou Univerzitu, my máme prokletý Hrad, vládnou v něm samí pacholci.

Zobrazit celou diskusi