Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dopadli druhého Kaddáfího syna: Co s ním udělají?

Autor: INT, lm, zufk - 
19. listopadu 2011
13:10

Co bude s druhým synem bývalého vládce Libye Kaddáfího? Libyjské ministerstvo spravedlnostiv sobotu oznámilo, že byl Sajf Islám Kaddáfí (39) na jihu země dopaden. Byl na útěku již od otcovy a bratrovy smrti.

Muammar Kaddáfí (†69) byl dopaden a zabit 20. října. Manželka, dcera a dva synové se utekli schovat se do Alžírska. Muammar osobně však zůstal, společně se syny Mutassimem (†34) a Sajfem. Mutassim cestoval s otcem a při dopadení svrženého vůdce byl také zabit.

Sajf Islám Kaddáfí se od smrti otce měl skrývat pod ochranou kmene Tuaregů u hranic s Nigerem, dokud ho teď nedopadli. Je na něj vydán mezinárodní zatykač za spáchání válečných zločinů a o jeho vydání usiluje Mezinárodní trestní tribunál.

Sajf Islám Kaddáfí se chtěl prý Mezinárodnímu trestnímu tribunálu vydat v obavě z justičního procesu v Libyi. Nová libyjská vláda se ale nechala slyšet, že bude souzen před domácím soudem.

mandat ( 20. listopadu 2011 11:21 )

Americanum se nedari v cizich zemi,protoze podcenuji mentalitu mistnich lidi.Maji nejmodernejsi techniku a zbrane a stejne nemaji uspech.Sami maji doma zmatek,napr. pres 50 milonu lidi nema zkla, zdravotni pojisteni a oni vyhazuji miliardy za valky a snazi se delat poradek jinde.Meli by se stahnout do sve zeme a napred si tam poradne uklidit.Jsou to arogantni ignoranti.

hofihofi ( 19. listopadu 2011 20:29 )

Jiste tehda Sadam vyjednavbal s evropu a dalsimi o rope a amici ho pod zaminkou nuklearnich a chemickych zbrani smetli a maji naftu, to je znamo vseobecne, dodnes o tom se mluvit jim nechce

fiat ( 19. listopadu 2011 20:12 )

Nedovedla jsem si představit Kadaffiho v Haagu. Chtěl bojovat "do posledního muže", což i chápu. Vždy se snažil být osobností a ta neutíká jako Mubarak.Unikové cesty měl a vše dost ošetřeno, jen dlouho váhal.Kdyby ho nezastavilo bombardování,protože si všimli dlouhé koleny, tak ujel do pouště a zřejmě do Nigeru nebo Alžíru za rodinou. Bojovat v poušti dlouho nejde, tam se moc neschováte.Reakce Hillary Clinton byla dost odporná a kdo viděl video, tak to asi potvrdí.

zuzin147 ( 19. listopadu 2011 20:02 )

pomoc USA,FR,VB,I,záleží natom kolik dluží a nechtějí to zpět.. celkově arabové jim prodávají ropu...a jak se ozvou že neplatí tak je smetou ve znamení svobda je nade vše!!! nejsem blb ale máme tady slobodu názoru ne....sieg..hail!!!

hofihofi ( 19. listopadu 2011 18:56 )

A jak by sis tu pomoc amiku pred 40 lety predstavoval, jako ze by napadli celou varsavskou smlouvu a rozpoutali 3 svetovou hehehe Nebo proc si myslis ze neudelaji poradek treba v koreji hehehe vzdyt vsude dostavaji na ***, vietnam, afganistan a dalsi, ono bojovat presocean moc nejde

Zobrazit celou diskusi