Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Líbá papež jako bůh? Oděvní gigant Benetton opět šokuje!

Autor: INT, vk, ČTK - 
17. listopadu 2011
14:49

Americký prezident Barack Obama líbá venezuelského prezidenta Huga Cháveze, německá kancléřka Angela Merkel dává sladkou pusu francouzskému prezidentovi Nicolasi Sarkozymu… Jaké by to bylo, kdyby se dva rivalové usmířili a na znamení příměří se začali líbat? Italská oděvní firma Benetton se to pokusila vyjádřit pomocí fotomontáží. Říkáte si, že už jste někdy něco podobného viděli? Máte pravdu! Polibkem v minulosti přivítal generální tajemník ÚV KSČ Gustáv Husák nejednoho u nás neoblíbeného politika...

Do skupiny těch, kteří jsou nápadem Benettonu pohoršeni, patří i Vatikán. Snímek papeže Benedikta XVI., jak líbá na ústa jednoho z egyptských imámů, označil na nepřijatelnou provokaci a společnost Benetton musela reklamu už ve středu stáhnout. Koláž s papežem byla umístěna na webových stránkách společnosti celou středu, ale zhruba hodinu po vatikánském protestu zmizela.
Koláže vybrané pro reklamu zobrazují líbající se politiky, považované za nesmiřitelné soky.

Na jednom z nich je americký prezident Barack Obama, jak líbá venezuelského prezidenta Huga Cháveze, na jiném izraelský premiér Benjamin Netanjahu v obdobné pozici se šéfem palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem. Organizátoři kampaně dali dohromady i severokorejského diktátora Kim Čong-ila a jihokorejského prezidenta I Mjong-baka.

Není zřejmé, zda chce Benetton reklamní panely rozmístit ve světových metropolích. Během středy se objevily v New Yorku, Paříži, Miláně, Tel Avivu a Římě, ale v krátké době byly odstraněny. Firma ve svém tiskovém prohlášení uvedla, že cílem reklamní kampaně bylo propagovat 'globální lásku' a toleranci.

Zdaleka to však není poprvé, co tento oděvní gigant šokoval... Šokující reklama patří do dlouhodobé propagační strategie italské firmy. V dobré paměti jsou obrázky odsouzenců na smrt, černoška kojící bílé dítě, nebo fotografie lidí umírajících na AIDS, které pro Benetton pořídil fotograf Oliviero Toscani.

gevi ( 17. listopadu 2011 17:52 )

Fujtajfl!

pandrhola ( 17. listopadu 2011 15:14 )

omluva: chlapi.....jsem z toho jelen.

pandrhola ( 17. listopadu 2011 15:13 )

Hnus, clapi se cumlají jako 4%, kam ten svět spěje,lépe by bylo, kdyby to dělali za zavřenými dveřmi, kdo se má na to dívat.

torremolinos ( 17. listopadu 2011 14:58 )

Pro Vatikán je to provokace?Hmm,a *** děti je v pořádku.Na církve by neměl být brán zřetel,nikdy a v ničem.

Zobrazit celou diskusi