Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kanibal zavraždil cestovatele kvůli žárlivosti

Autor: bali - 
22. října 2011
18:55

Případ kanibala z tichomořského ostrova, který snědl německého cestovatele Stefana Ramina (†40) přináší obrat. Kanibal pravděpodobně vraždil ze žárlivosti kvůli přítelkyni oběti, krásné německé blondýnce.

Před dvěma týdny brutálně zavraždil domorodec Henri Haiti (31) Stefana Ramina (†40), jehož tělo si opekl a snědl. Stefanovu přítelkyni (37) přivázal ke stromu, na kterém ji několikrát znásilnil. Nakonec se jí podařilo uniknout a kontaktovat místní policii, čímž si pravděpodobně zachránila život. Vrah se po hrozném činu schovává stále v džungli.

Policie provedla rekonstrukci případu a ta vypovídá, že za otřesným činem stojí nejstarší lidský problém – žárlivost. „Jedná se o osobní motiv. V současné době vše ukazuje na to, že šlo o spor mezi dvěma muži a jednou ženou,“ nastiňuje právník José Thores.

Vražda z lásky

Stefan a Heike zakotvili v zátoce a dvakrát týdně ke mně chodili na snídaně,“ vypověděla majitelka kavárny v přístavu Aleci Kimitete (63). „Zajímali se o místní obyvatele, pokoušeli se naučit našemu jazyku, ale také se seznámili s Henrim,“ vypráví dál.

„S kanibalem strávili mnoho dní. Ukazoval jim lov a bylo vidět, že si velmi oblíbil tu hezkou německou blondýnu. Zrovna nedávno dostal Henri kopačky od přítelkyně Hinar, která odešla na Tahiti, aby se mohla stát zdravotní sestrou,“ vypráví zbytek příběhu.

„Henri velice trpěl, ale nakonec našel útěchu právě u Heike, do které se zamiloval,“ líčí bratranec Henriho. Podle fotografií vyšetřovatelé zjistili, že těsně před smrtí se Henri se Stefanem ostře pohádali, právě kvůli Heike.

Henri už měl záznam

„Byl to zlodějíček a několikrát seděl. Často se pral a vyhrožoval, ale že by byl kanibal? Bohužel se prokázalo, že asi byl,“ diví se místní.

V domě Henriho rodičů, v bílé dřevěné boudě, kde bydlí jeho sourozenci vládne smutek a strach. Matka Henrimu zemřela před několika lety a otec skončil v nemocnici. Stále pláče a kroutí hlavou a říká „Můj syn“. Jejich domov se po činu jejich bratra stal děsivý a nesnášenlivý.

gogo ( 23. října 2011 21:57 )

Toto plácání mi připomíná rčení : Kdo nevěří, ať tam běží....

lo2f ( 23. října 2011 01:39 )

Z faktů není jasné jestli zabil ze žárlivosti nebo z hladu. Možná je pravda oboje a tím naplnil rčení, že láska prochází žaludkem

lo2f ( 23. října 2011 00:26 )

hofihofi ( 22. října 2011 21:18 )

Predstavte si, ze se zblaznite do domorodky, vezmete si ji a pri prvnim domacim konfliktu vas zblajzne tchyne! Co rikate.

vesnicankavemeste ( 22. října 2011 21:06 )

georg nebul,snad te nekdo osousta casem i tebe

Zobrazit celou diskusi