Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výstřel a pak ticho: Okamžik, kdy Kaddáfímu střelili kulku do hlavy?

Video se připravuje ...
Autor: oj, INT - 
22. října 2011
17:20

Poslední vteřiny života Muammara Kaddáfího se pomalu vyjasňují. Na videu mu neznámý muž přikládá pistoli k hlavě. Za pár okamžiků už povstalci kopali do jeho bezvládné mrtvoly.

Na novém videu, které bylo umístěno na internetu, je vidět povstalce, jak vláčejí zmateně se tvářícího Kaddáfího poté, co ho chytili a údajně ani ne hodinu před tím, než byl zabit. Ze zvukového záznamu je slyšet časté výstřely a volání Alláhu akbar (Bůh je veliký). Mladý muž křičí "Muammare, ty pse!", zatímco bývalý nejvyšší představitel země si otírá krev.

Kaddáfí se gestem jakoby snaží mladíka uklidnit a ptá se: "Co se děje?" Mladý muž byl o něco později podle AP viděn, jak drží v ruce botu a křičí: "To je Muammarova bota. To je Muammarova bota. Vítězství! Vítězství!"

Dcera Kaddáfího se dozvěděla o smrti otce od povstalců

Podle jednoho z povstalců Kaddáfího dcera Aisha volala na jeho mobil chvíli po diktátorově smrti. „Aisha volala a jeden z revolucionářů ji odpověděl: ‚Je po všem, je mrtvý!‘, tvrdí povstalec.

Aisha, její matka a dva bratři odletěli do Alžírska, když rebelové dobyli Tripolis. Aisha ten samý den porodila. Alžírská vláda je odmítla vydat zpět do Libye.