Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena byla závislá na dietní kole: Nemohla bez ní žít

Žena byla závislá na dietní kole, nedokázala bez ní žít
Žena byla závislá na dietní kole, nedokázala bez ní žít  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bali, INT, mivrk - 
11. října 2011
07:00

Neuvěřitelných 28 litrů koly týdně po dobu deseti let pila šestatřicetiletá žena z Warwickshiru. Za neskutečné množství nápoje utratila přes 37 tisíc korun ročně. Jakmile přestala pít colu, usínala a byla malátná.

Claire Ayton (36) pracuje jako pedagožka. Po několika letech neustálé konzumace coly zjistila, že je narkoman. Bez toho nápoje nedokázala žít. Odteď je na odvykací kůře, při které trpěla silnými abstinenčními příznaky, které se už naštěstí zmírnily.

„Asi jsem byla závislá. Dala jsem si kávu po ránu a přes den jsem pila pouze dietní kolu, jinak jsem měla pořád žízeň,“ vysvětluje Claire. Na její závislost přišel obvodní lékař, kterému si neustále žena stěžovala na únavu a že se jí nedaří zhubnout.

„Pak se zjistilo, že za vším stojí ten nápoj. Nemohla jsem zhubnout, neměla jsem dostatek živin, byla jsem odvodněná. Teď musím pít vodu s kusem pomerančů,“ říká Claire.

Už přestala být unavená, ale zpočátku trpěla těžkými abstinenčními příznaky, zejména bolením hlavy a zvracením. Nový výzkum dokonce potvrzuje, že dietní nápoje zvyšují chuť na sladkosti v důsledku větší produkce inzulinu v těle.

tuba24 ( 11. října 2011 11:12 )

"Nový výzkum dokonce potvrzuje, že dietní nápoje zvyšují chuť na sladkosti v důsledku větší produkce inzulinu v těle." - ako moze sugar free napoj zvysovat produkciu inzulinu? Ak by (inzulin) nemal co v tele odburavat, tak by nastala hypoglykemia a clovek zomrie. Dietne napoje su urcene pre diabetikov preto, lebo vobec nemenia obsah cukru v tele. To co chcel novinar povedat je o sladenych napojoch a nie o dietnych

teufel ( 11. října 2011 10:51 )

Pesane,ty jsi fakt ubožák. Tvoje příspěvky ve většině případů ukazují,že tvoje IQ nebude moc vysoké.

lennne ( 11. října 2011 08:08 )

to je narez...dost by me zajimalo slozeni...myslim , ktera latka zvysuje potrebu pit dany napoj.Cola neni urcite jediny napoj co ma "privesek" v podobe...musis me pit.

Zobrazit celou diskusi