Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letadlo přistálo na ruském kole! Děti se podařilo zachránit

Autor: evak, ČTK - 
1. října 2011
13:04

VIDEO: Bez větších zranění skončila hrozivě vypadající nehoda, při které v neděli malé letadlo narazilo do ruského kola v zábavním parku na východě Austrálie. Třiapadesátiletého pilota a dvaatřicetiletého cestujícího se po skoro třech hodinách podařilo ze stroje vyprostit.

Dvě děti nehoda uvěznila na vrchu atrakce. Záchranáři devítiletého chlapce a o čtyři roky starší dívku dostali na zemi po asi 90 minutách.

Letadlo do atrakce ve městě Taree ležícím asi 250 kilometrů severovýchodně od Sydney narazilo krátce po startu z nedaleké startovací dráhy. Ze stroje pak údajně začalo unikat palivo.

Podle policie v Novém Jižním Walesu se do ruského kola zapíchl ultralight Cheetah S200. Mluvčí místního hasičského sboru uvedl, že všichni účastníci nehody zvládli místo opustit bez vážných zranění.

Podle svědků byla atrakce na výroční pouti chvíli před nehodou plná dětí, kvůli hrozícímu dešti se jich jen asi pět odvážilo k závěrečné jízdě. "Byl to šok," řekl podle australského serveru návštěvník pouti Gary Jones. Jeho dva synové prý z kola slezli asi minutu předtím, než do něj letadlo vlétlo. Stroj "měl divný zvuk", dodal.

Malé letadlo podle policie zůstalo zapasováno v horní části atrakce. Záchranáři ho nyní chtějí dostat pryč pomocí jeřábu. Příčina nehody není zatím známa, australský úřad pro bezpečnost letového provozu ji vyšetřuje.

Video  Video ukazuje, jak záchranáři dostávali z ruského kola pilota i dva malé chlapce  - Youtube.com
Video se připravuje ...

hofihofi ( 1. října 2011 15:17 )

Kdyz to nepada v rusku tak aspon nam ruskem kole-.)

Zobrazit celou diskusi