Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Muž v Madridu zastřelil v kostele těhotnou, dítě přežilo

Ilustrační foto - třiačtyřicetiletý Španěl v kostele zastřelil těhotnou ženu (†36) a pak zabil i sebe
Ilustrační foto - třiačtyřicetiletý Španěl v kostele zastřelil těhotnou ženu (†36) a pak zabil i sebe  (Autor: Archív)
Autor: INT, ljš - 
30. září 2011
17:19

Těhotnou ženu (†36), která měla již krátce před porodem, zavraždil šílený střelec (†34) přímo v madrickém kostele Santa Maria del Pinar. Pak spáchal před oltářem sebevraždu. Lékaři si museli vybrat, jestli se pokusí zachránit matku nebo dítě. Větší naději na přežití mělo nakonec dítě, a proto lékaři provedli císařský řez.

Muž vešel do kostela, prošel uličkou a zastřelil těhotnou šestatřicetiletou ženu. Při utoku také zranil další věřící, která se v kostele modlila. Podle serveru BBC News pak muž doběhl k oltáři, kde poklekl a zastřelil se.

Policejní mluvčí pro BBC uvedl, že podle dostupných informací nebyl mezi ženou a jejím vrahem žádný vztah a patrně se ani neznali. Některá španělská média však tvrdí, že muž zastřelil svou manželku. Proč se střelec uchýlil k tak hrůznému činu, policisté proto nadále vyšetřují.

Chlapec, kterého lékaři na místě přivedli na svět císařským řezem, byl ve vážném stavu převezen do nemocnice. Podle zdravotníků, bude pro dva kilogramy vážícího chlapečka, následující 72 hodin kritických.

Podle svědků bylo během střelby v kostele asi 40 lidí, kteří čekali na mši. V kostele byla pravděpodobně i matka zastřelené ženy.

marie60 ( 30. září 2011 18:20 )

 To je ale zku...svět.Některým lidem vůbec nezáleží na životě ,jak svém tak druhých.Tohle je velký hnus, střelit těhotnou ženu a v kostele k tomu.

Zobrazit celou diskusi