Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muslimka v burce tančí u tyče: Její lektorku vyhnali ze země

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak, INT, mivrk - 
23. září 2011
13:06

Instruktorka tancování u tyče Lucy Misch (27) dostala opravdu neobvyklou nabídku. Vyučovat tento kontroverzní sport, jenž byl dříve výsadou zejména striptýzových barů, v muslimské Saúdské Arábii. Místo toho aby byli tamní muži rádi, že se jejich ženy budou moct naučit sexy tanec, lektorku vyhnali ze země.

Nabídka přišla od jedné velmi bohaté rodiny. Qahtani, která patří mezi pouhých 15 procent žen, jež v Saúdské Arábii pracují, si lektorku vyžebrala na svém manželovi, když slyšela od své sestry, jak je to úžasný hit v Evropě.

Misch s sebou přivezla tři tyče, které byly nainstalovány ve speciální místnosti. S novou žákyní byla velmi spokojená. "Byl to zajímavý experiment. Nikdy jsem nepracovala tak do hloubky s jedním klientem. Qahtani byla již předtím hodně silná díky józe. Poté co ale začala cvičit, se jí posílilo svalstvo v okolí dolní páteře a stehenní svaly byly protaženější a štíhlejší," řekla.

Předsudky ji vyhnaly

Přestože v Saúdské Arábii najdete striptýzové bary jen stěží, našli se muslimové, kteří proti výuce měli výhrady. Jeden z nich tvrdil: "Myslím, že by se naše ženy odmítaly tyče jen dotknout, pokud by věděly, jaké má tento tanec kořeny." Na to ale Lucy odpovídá: "Pole dance má tradici ve starověké Číně a Indii, kde ho předváděli hlavně muži. Odmítám tvrzení, že by měl tento sport své začátky ve striptýzových barech."

Misch také dodává, že rozhodně netančí v provokativních oblečcích a podpatcích: "Nejradši tancuji bosa a v pohodlném sportovním oblečení." Její svěřenkyně navíc tanec u tyče provozovala zahalená od hlavy až k patě v burce.

Žádné argumenty však nepomohly. Lucy musela okamžitě s výukou skončit a ihned se vrátit do Velké Británie.

majka60 ( 23. září 2011 13:18 )

Divím se našim ženským, že si mohou vzít chlapy z těchto zemí.Tam si ženské nemohou pomalu nic dovolit.

Zobrazit celou diskusi