Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Postižený Michael miloval létání, zemřel při show

Autor: Ladislav Leimer - 
19. září 2011
12:12

Od dětství trpěl svalovou dystrofií, sám se o sebe nepostaral, byl odkázaný na pohyb ve vozíčkovém křesle a pomoc ošetřovatelů. Michaela Wogana (†22) vždy fascinovalo létání. Jeho otec Bill Wogan (55) ho proto vzal na leteckou show v americkém Renu. Tehdy ještě netušil, jaká tragédie se stane…

Bill vzal Michaela, jednoho ze svých tří synů, kteří jsou všichni postiženi svalovou dystrofií, na VIP tribunu, kde bylo na letecké představení nejlépe vidět. Bohužel však hned vedle ní havaroval válečný letoun P-51 Mustang, který ji poté smetl. Michael byl na místě mrtev, jeho otec utrpěl těžká zranění a byl převezen do nedaleké nemocnice. Jeho stav je vážný. Při neštěstí zemřelo celkem devět lidí, včetně pilota Jimmyho Leewarda (†74).

Hodiny se mu nemohli dovolat

„Oslavujeme Michaelův život, i když nám velmi chybí, víme, že našel klid a mír, netrpí a je nyní s bohem,“ prohlásila Michaelova matka Anne v oficiálním vyjádření rodiny.

Zpráva o jeho smrti zastihla rodinu v jednu hodinu ráno, když se mu jeho bratři snažili dovolat několik hodin na mobilní telefon poté, co se dozvěděli o letecké havárii.

Bratr bude žít naplno jako on

„Měli jsme společné zájmy. Dělali jsme vše společně. Byl můj nejlepší kamarád,“ řekl James Wogan (19), Michaelův bratr. „Budu žít svůj život tak, jak by on žil ten svůj. On by pouze chtěl, abychom byli šťastní,“ uzavřel James, které taktéž trpí svalovou dystrofií.

znenadanivelkezdani ( 19. září 2011 15:39 )

Víte o tom h_vno, ale přesto budete soudit. Tato nemoc nemá žádnou spojitost s pohlavím. Co se týče pravděpodobnosti postiženého dítěte, ta je u dvou lidí, kteří jsou nositeli, 25%. Tedy to, že se jim narodily všechny 3 děti nemocné je velké neštěstí.

inkwizitor ( 19. září 2011 13:46 )

Aj mne to napadlo, ze 74-ročný pilot spáchal sebevraždu.

sarka.q ( 19. září 2011 12:46 )

 nechápu to. je to genetické onemocnění a zvlášť postihuje chlapce. pokud se na narodil první s genetickou vadou , snad i naprostý laik by se zamyslel a zeptal, zda to nemohou mít i další potomci.

billgates1 ( 19. září 2011 12:01 )

Jestli to není překlep a pilot měl 74 (!) let,tak to asi spáchal sebevraždu!

Zobrazit celou diskusi