Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Největší spermabanka planety: Zrzky nechceme!

Podle ředitele největší spermabanky na světě, zrzaví dárci nejsou v kurzu
Podle ředitele největší spermabanky na světě, zrzaví dárci nejsou v kurzu  (Autor: Profimedia.cz, Blesk)
Autor: evak, INT - 
18. září 2011
21:47

Největší světová spermabanka Cryos v Dánsku se obrací zády k dárcům se zrzavými vlasy. Poptávka po jejich genetické informaci je totiž zoufale nízká.

Ole Schou, ředitel Cryosu, řekl DailyMailu: "Spermabanka je již tak úspěšná, že můžeme být více selektivní, co se týče dárců. Máme tu až moc rusovlasých dárců v poměru s poptávkou." Nebál se však vyjevit i názory s nádechem diskriminace: "Nemyslím si, že by se žena rozhodla pro zrzka, pokud partner (když nebude moct mít děti) bude zrzavý. Ani když bude osamělá žena dávat přednost zrzavým mužům, stejně si ho nevybere jako dárce."

Podle pana Schou jsou ženy, které si do jeho banky přijdou, mezi 30 až 40 lety, jsou velice inteligentní a mají vysoké nároky na to, s čím se jejich vajíčko "smíchá".

"Jediná skutečná poptávka po rusovlasých přišla z Irska, tam se to prodávalo jako horké koláče," pochvaloval si pan Schou. Největší problém je s poptávkou Indů. Podle indických zákonů nesmí být spermie vyváženy, takže neplodné indické páry, které žijí v zahraničí, mají většinou smůlu.

Největší poptávka je po dárcích s hnědými vlasy a stejně barevnýma očima, jelikož má Cryos největší poptávku z Itálie, Španělska a Řecka. Dokonce tam Cryos založil i pobočky.

Cryos je podle Guinnessovy knihy rekordů největší spermabanka planety. Vlastní 140 000 vzorků, obstarává 65 zemí a ročně díky nim počne 2000 žen. Každému dárci Cryos zaplatí přibližně v přepočtu 8500 korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zaviracispendlik ( 19. září 2011 08:39 )

máš 100% pravdu

zaviracispendlik ( 19. září 2011 08:39 )

ještě, že jich není moc

wojtylak ( 19. září 2011 00:14 )

kdyby to tak bylo radši s cikorama.po narození ušmiknout nebo zaslepit.

bara ( 18. září 2011 23:05 )

zajímavý ...přitom je ověřené, že například i páru, kdy je jeden černovalasý a druhý má vlasy blonďaté nebo plavé, se narodí zrzek..)) a není těch případů málo..

Zobrazit celou diskusi