Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Matka ho opustila, dítě (1,5) pije mléko z vemene

Autor: Ladislav Leimer - 
12. září 2011
11:38

Děsivá bouře jim zničila obydlí, připravila je o většinu majetku a nechala je zoufalé v troskách. Rodiče osmnáctiměsíčního Sophata se proto rozhodli opustit poničenou kambodžskou vesnici Nokor Pheas a zamířili hledat práci do Thajska. Sophat, který zůstal jen s dědou, přišel i o mateřské mléko. Ve zbídačených podmínkách začal pít kravské mléko, ale přímo z vemene!

„Když Sophata opustila jeho matka a přestala ho kojit, chlapec začal být nemocný,“ říká jeho děda Um Oeung, který je nyní jediný, kdo se o něj stará.

Později si ale dítě našlo náhradu. „Chlapec sledoval tele, jak se krmí u své matky a začal dělat tu samou věc. Pije mléko přímo z vemene krávy každý den,“ říká chlapcův děda. Když se to dědeček poprvé dozvěděl, hladového vnuka od vemene odtrhnul. „Když jsem ho odtáhnul, chlapec začal plakat, tak jsem ho nechal,“ dodává Um Oeung.

Místní nejsou z kojení nadšeni

Sousedé a místní úředníci nejsou z kojení krávou nadšeni. „Viní mě za to, že jsem ho nechal pít přímo z vemene krávy. Říkají, že se za sebe bude stydět, až vyroste,“ říká jediný chlapcův příbuzný, který s ním zůstal. Teď má Sophat dovoleno pít mléko jen jednou denně. „Jeho zdraví je v pořádku, je silný a nemá průjem,“ dodává k Sophatovi jeho děda.

jjjjjjjjjj ( 12. září 2011 12:29 )

hele..trapáček pesanglicky se nám přejmenoval..a pořád stejný ubohý kecy..

alumno ( 12. září 2011 12:26 )

Mně to nepřijde nijak tragické, je štěstí, že tu krávu mají, jinak taky mohl zemřít hlady. Spíš bych se bála, že ho ta kráva kopne.

Zobrazit celou diskusi