Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaddáfího čarodějnice ovládá voodoo i diplomacii

Kaddáfí měl učitelku magie
Kaddáfí měl učitelku magie  (Autor: youtube.com, profimedia.cz)
Autor: INT, zuf - 
7. září 2011
18:33

Bývalý libyjský diktátor Muammar Kaddáfí má zřejmě tendenci obklopovat se pochybnými nebo zvláštními ženami. Jednou z jeho důvěrnic je i nigerská Lady Mabrouka, které se v Libyi přezdívá Kaddáfího čarodějnice. Bez její rady údajně neudělá Kaddáfí ani jedno rozhodnutí.

Lady Mabrouka Kaddáfímu radí s pomocí spirituálních technik. Vyznavačka kultu voodoo rozohoduje o tom, koho Kaddáfí přijme, komu umožní vstup k sobě domů i kde bude nocovat. Podle bývalého poradce jí bývalý vůdce Libye stoprocentně věří a naslouchá.

Lady Mabrouka si Kaddáfího důvěru a přízeň náležitě užívá. Ve jménu diktátora  často cestovala do Paříže, kde bydlela v nejlepších hotelích a jedla v nejdražších restauracích. Mezi personálem luxusních podniků byla oblíbená, protože ráda nechávala spropitné ve výši 500 eur. Podstoupila také několik zkrášlujících operací včetně zesvětlení pleti.

Lady Mabrouka však měla na své cestě po Evropě svěřený také důležitý úkol. Setkávala se s mocnými politiky, bohatými byznysmany a vlivnými novináři a lobovala za Kaddáfího režim v Libyi. "Setkávali se s ní, protože měla přímý přístup ke Kaddáfímu. Měla k němu blíž než kdokoliv jiný z jeho okolí," vysvětlil zdroj s diktátorovy blízkosti.

Předpokládá se, že libyjská čarodějnice pomáhá i s útěkem a hledáním nového útočiště pro Kaddáfího. Podle francouzských a nigerijských vojenských informací v pondělí překročil hranice Nigeru konvoj až 250 vozidel plných po zuby ozbrojených vojáků z kmene Tuarégů. Spekuluje se o tom, že v konvoji mohl cestovat i sám Kaddáfí.

Niger, země původu jeho dvorní čarodějnice, je podle expertů velmi pravděpodobným místem, kam by se Kaddáfí mohl uchýlit. Další možností je Burkina Faso, která mu již před časem nabídla azyl za to, že dříve zemi štědře dotoval.

gogo ( 13. září 2011 14:46 )

Nazdar Vašíku... Člověk by si málem myslel, že v té Americe skutečně jsi... Říkáš, že USA mají zanedbatelné potíže ? Tak to bude asi pravda, když to říkáš Ty... Jistě si připadáš jako hrdina, když můžeš v anonymitě nadávat, viď ? Ty se takto ukájíš ? Chlapče, chlapče, Ty až dostaneš rozum, tak si odpočineš...

venxa ( 8. září 2011 18:38 )

Oprava:problemu v economii

venxa ( 8. září 2011 17:06 )

Gogo, pokud je nekdo slabomyslny tak to jsou "dinosauri" tveho typu kteri porad omilaji naucene komunisticke zvasty. Jeste nez zhebnul na syfilis Lenin nazval blbecky tveho typu "USEFUL IDIOTS". A pokud se tyce problemu v ecomii, tak potize co ma US jsou zanedbatelne s pru.serem co ma ta vase slavna, socialisticka Evropska Unie.

kterej ( 8. září 2011 10:43 )

TO JE VŠECHNO PITOMOST, ONA SE JMENUJE "NA BROUKA", PROTOŽE SPOLU SOULOŽILI V POZICI NA BROUKA PYTLÍKA. NEPOCHÁZÍ Z NIGERU ALE Z HAVAJE A BYLA TO AMERICKÁ ŠPIONKA NASAZENÁ NA M.K. JEJÍ PRAVÉ JMÉNO JE RYAN FOXNER, JEJÍ OTEC MÁ MALÉ PAPÍRNICTVÍ. VE WOODOO SE VŮBEC NEVYZNÁ

gogo ( 7. září 2011 20:14 )

Slabomyslnost americké propagandy je bezbřehá. Již ji snad nemohou věřit ani sami Američané....

Zobrazit celou diskusi