Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tahle kráva je SuperStar. Nahání ji půl Evropy už 92 dní

Autor: INT, ljš, Kšim - 
25. srpna 2011
11:08

Jako Leonardo DiCaprio ve svém slavném filmu Chyť mě, když to dokážeš, tak lstivá je zaběhnutá rakouská kráva Yvonne. Blíž než na 100 metrů vás k sobě nepustí. Jakmile vás spatří, je pryč. Svým naháněčům uniká už celých 92 dní!

"Věděli jsme, kde se přibližně pohybuje," říká Jans Wintersteller (44), vedoucí týmu "mise Yvonne", který se snaží zaběhnutou krávu dopadnout. A opravdu! Yvonne se objevila. Lovci ale stihli pořídit jen jeden snímek a Yvonne znovu zmizela. Dostat se na dostřel, aby mohli zvíře uspat, se jim nepodařilo.

Poslední snímky byly pořízeny v neděli, od té doby není po krávě znovu ani památky, a to ji celý tým hledá denně a nachodí při tom v bavorských lesích desítky kilometrů.

Až do příštího pondělí platí zákaz na krávu střílet (kromě uspávacích střel), pak by ale k nelibosti německé veřejnosti, která se příběhem velmi dobře baví, mohla být zastřelena. Britta Freitag ze sdružení Gut Aiderbichl ale německému listu Bild řekla, že je přesvědčena, že platnost nařízení bude prodloužena.

Unikla smrti

Rakouské krávě Yvonne se v květnu podařilo uniknout z transportu na jatka. Přes hranice se potom zaběhla do bavorských lesů, kde více než tři měsíce úspěšně přežívá a mazaně uniká svým pronásledovatelům. Ti na ni líčili různé pasti v podobě statného býka nebo telete, ale Yvonne se chytit nedala. Od rakouského farmáře ji potom koupil německý statek, který nyní organizuje veškerá pátrání. Za její polapení byla vypsána odměna 10.000 euro (asi 250.000 korun).

75klokanek ( 25. srpna 2011 12:50 )

Ja taky a moc.

e.44 ( 25. srpna 2011 12:04 )

Yvonne fandím ti.

Zobrazit celou diskusi