Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Poštmistrová kradla jak straka, ale vrátí pouze libru

Poštu okradla téměř o 3 miliony korun, vrátí ale pouze symbolickou částku 28 korun
Poštu okradla téměř o 3 miliony korun, vrátí ale pouze symbolickou částku 28 korun  (Autor: Reuters)
Autor: bali, mivrk, INT - 
4. srpna 2011
21:29

Vedoucí pošty Broughton v Prestonu v Británii, která odcizila kolem 100 000 liber (2 800 000 korun) bude muset vrátit pouze symbolickou libru (28 korun). Po propuštění z vězení si soudce myslí, že větší částka by ji mohla přivést k bankrotu. Veřejnost je v šoku.

Jacqueline McDonald (45) se před půl rokem přiznala ke krádežím a záměrně chybnému účetnictví, které na pobočce pošty vedla. Poštu tím okradla téměř o tři miliony korun. Soud jí udělil roční vězení, ze kterého ji po čtyřech měsících propustili na podmínku.

Soudce Graham Knowless rozhodnul, že žena musí navrátit státu pouze jednu libru, protože by ji větší částka přivedla do bankrotu. Veřejnosti se ale postup nelíbí. „Je to snad vtip, totální skandál,“ nechal se slyšet jeden z obyvatelek Prestonu.

„Ukazuje se, že zákon platí pouze pro některé, je mi z toho špatně. Navíc je teď pobočka Broughton zavřená,“ stěžuje si místní obyvatel Kevin Fraser (32).

McDonald změnila výpověď a tvrdí, že neodcizila nic. Prý za špatné účetnictví nemůže a ani o něm nevěděla. Kdo způsobil ohromné ztráty pošty, ale prý neví. Mluvčí soudu se k případu odmítla vyjádřit.

bosta ( 5. srpna 2011 10:20 )

starypes.Vaší víru ve spravedlnost u nás obdivuji.Jinak si myslím,že to je důkaz degenerované tzv.dem.společnosti.Že ona mahla způsobit bankrot jiným-peníze,proteklé poštou jsou zase jen lidí-to neberou v úvahu.ŠKODU BY TEDY MĚL UHRADIT SOUDCE,protože jinak jdou opět z peněz lidí.

maruch ( 4. srpna 2011 21:41 )

Jak naši politici, oni taky za nic nemůžou !!!

Zobrazit celou diskusi