Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vědci varují: Kočky mohou přenášet rakovinu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, INT - 
30. července 2011
11:00

Kočky údajně mohou přenášet rakovinu mozku na své majitele. Podle vědců by to mohl způsobovat parazit, který se množí v žaludku tohoto oblíbeného domácího mazlíčka.

Teorii se snaží vědci ověřit dalším výzkumem, na který se připravují. Včasným varováním by se podařilo zachránit mnoho lidí před touto zákeřnou chorobou.

Parazit Toxoplasma gondii se na člověka přenáší vajíčky a může způsobit změnu osobnosti jak u lidí, tak u zvířat. Gondii prý dokáže změnit muže na „agresivní a žárlivé šelmy“, zatímco ze žen se jeho vlivem stávají „přítulné kočičky“.

Francouzští vědci pod vedením Frederica Thomase  porovnali údaje z několika zemí a zjistili, že rakovina mozku nejčastěji postihuje lidi žijící v oblastech kde je parazit nejvíc rozšířený.

Nejvíce náchylné jsou těhotné ženy. Odborníci proto doporučují, aby se tyto ženy vyhýbaly kontaktu s kočkami.

oooo. ( 5. srpna 2011 08:32 )

budem kouřit kočky, pak té přenosné rakovině i uvěřím

oooo. ( 5. srpna 2011 08:32 )

vtip přenosná rakovina aždý lékař vám řekne, že toxoplazmoza je přenosná z výkalů, hlíny, ale pokud i těhotná žena dodržuje základní hygienická pravidla a má kočku doma déle než půl roku, tak toxoplazmozu nemůže dostat, na svou kočku za tu dobu vzniká částečná imunita. Bože do kohos to rozum vrazil

fiiikulka ( 4. srpna 2011 12:13 )

Přenosná rakovina? No, tak prosím, nedělejte z lidí úplné blbce!!!

mada ( 3. srpna 2011 08:31 )

co to zas je za capinu,neskutečné...

eillenn ( 31. července 2011 08:59 )

Chudinky kočky. Na co ještě nepřídou,bohoslavení vědci? . To,že těhotné mohou dostat toxoplazmozu,to se ví už dlouho. Ale rakovinu? Tuhle potvoru může dostat kdokoli,ani nevíme jak...

Zobrazit celou diskusi