Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anděl smrti: Krásnou sestru podezírají z pěti vražd!

Fotografie
Rebecca Leighton (27) je podezřelá z pěti vražd  (Autor: internal)
Autor: INT, pf - 
22. července 2011
15:29

Případ chladnokrevných vražd v nemocnici Stepping Hill ve městě Stockport řeší britští policisté. Sestra Rebecca Leighton (27) je podezřelá, že zabila pět lidí, když do 36 ampulek fyziologického roztoku přimíchala inzulin. Detektivové nyní prověřují, jestli si žena v práci nevyhlédla ještě další oběti.

U všech pěti lidí, kteří zemřeli v posledních 15 dnech, dokázala pitva nízkou hladinu glukózy. Poslední zemřelý, Derek Weawer (83), bojoval s následky hypoglikemického šoku (stavu, kdy vlivem inzulinu prudce klesne hodnota glykémie v krvi) 11 dní.

Další muž (41) je podle informací deníku The Sun ve špatném stavu. „Naše vyšetřování se točí kolem lidí, kteří zemřeli tento měsíc,“ řekl detektiv. Údajných pět vražd se stalo v nemocnici Stepping Hill ve městě Stockport, které leží nedaleko Manchesteru. Počet lidí, u kterých existuje podezření, že dostali roztok zředěný inzulinem vinou Rebecci Leighton, je celkem 14.

Už dřívější audit v nemocnici navíc prokázal, že  přístup k roztokům nebyl na odděleních A1 a A3 řádně zabezpečen a také, že zaměstnanci stav určitých léčiv nekontrolovali podle předepsané denní frekvence. Kolegové o údajné vražedkyni mluví jako o ohleduplné a okouzlující ženě. „Vůbec tomu nerozumím, neublížila by mouše,“ řekla sestra poslední oběti.

Zobrazit celou diskusi