Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manželku posadil na elektrické křeslo, chtěl ji zabít

Manžel neunesl, že ho jeho žena chce po 18 letech společného života opustit. Sestrojil proto elektrické křeslo, na kterém ji chtěl zabít - ilustrační foto
Manžel neunesl, že ho jeho žena chce po 18 letech společného života opustit. Sestrojil proto elektrické křeslo, na kterém ji chtěl zabít - ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: INT, šim - 
6. července 2011
19:46

Manžel neunesl, že ho jeho žena chce po 18 letech společného života opustit. Sestrojil proto elektrické křeslo, na kterém ji chtěl zabít. „Pojď, sedni si, promluvíme si,“ řekl manželce a posadil ji na smrtící židli, kterou sestrojil v garáži. Ženě se jen zázrakem podařilo uniknout. Muž se pokusil o sebevraždu, nyní stanul před soudem.

Hrůzostrašný případ se stal na severu Anglie ve vesnici Knott End-on-Sea. 61letý Andrew Castle vylákal svou ženu Margaret do garáže. Vyzval ji, aby se posadila na židli. Vzal gumovou hadici a několika ranami ji omráčil. Margaret jen okamžiky dělily od smrti v obrovských bolestech.

K židli byl připojen 13 metrů dlouhý kabel, který byl zapojen do zásuvky. Na jednom konci byla připevněná lampa s několika žárovkami, další konec měl obnažené dráty. Po propojení obvodu šel proud přímo do židle.

Margaret se naštěstí probrala. Podařilo se jí vstát ze židle dříve, než Andrew stihl zapnout smrtící zbraň. Pokusil se jí zastavil, prali se. Margaret z garáže unikla, rvačka pokračovala na zahradě. Ukončil ji až příjezd policie, kterou přivolal náhodný kolemjdoucí. Když Andrew viděl, že svůj ďábelský plán nedokoná, kuchyňským nožem se pokusil o sebevraždu.

Jeho žena byla ošetřena s menšími poraněními hlavy, muž byl okamžitě zatčen. Soud ho za pokus o vraždu poslal na deset let do vězení. Castle u výslechu řekl, že s rozvodem nemohl smířit. To, že by ho měla žena opustit, by ho prý zdrtilo. Proto se ji rozhodl zabít. Vyšetření psychiatrem ukázalo, že muž trpí poruchami přizpůsobivosti.

babka54 ( 7. července 2011 12:43 )

A co s chlapama co zanáší,rovnou ufiknout?To by asi bolelo,lepší jsou 2 cihle.

boening737 ( 7. července 2011 10:15 )

Ani se nedivím, že už to s ním nemohla vydržet, protože žít s takovým nevychovaným dědkem asi nebyl žádný med. Doufám, že dostane doživotí a tady v diskuzi konečně nastane klid a budeme diskutovat slušně. Určitě bude spokojená i liskabystrouska.

pacholek ( 6. července 2011 21:04 )

nezabíjet, babu která zanáší posadi na vařič, přestane.

Zobrazit celou diskusi