Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Peklo v ulicích: Šílení sloni zabíjeli ve městě

Autor: bali, apk - 
8. června 2011
18:40

Zdemolované ulice a zavřené školy. Dva šílení sloni změnili ulice indického města Mysore v peklo a zanechávali za sebou ohromnou spoušť. Jednoho člověka udupali k smrti a další desítky těžce zranili. Jeden z rozzuřených slonů napadl dokonce krávu.

Ve středu dva vyhladovělí sloni vběhli do indického města Mysore a během tří hodin obrátili část města vzhůru nohama. „Běželi a dupali po všem, co jim přišlo do cesty, dokonce udupali jednoho člověka,“ řekl očitý svědek.

Pětapadesátiletý muž, kterého sloni udupali byl obchodník. "Slyšel na ulici rámus, tak se šel podívat, co se děje," řekl policejní mluvčí. Školy byly okamžitě uzavřeny. Policie a lesní strážníci tři hodiny slony odchytávali.

I po incidentu ale budou sloni vráceni do volné přírody. Slon je totiž indické národní zvíře a je přísně chráněný. Zvířata budou odvezena do 80 kilometrů vzdáleného Národního parku.

Konflikty se slony se v Indii stávají stále častější záležitostí, tvoří totiž 25 procent celkové populace Indie. Jsou chráněni a díky tomu se rychle množí. Navíc jim lidé berou původní potravu a tak se stává čím dál častěji, že hladoví sloni hledají jídlo ve městech.

juliev ( 9. června 2011 10:07 )

ještě málo za to co dělají lidi slonům...kdyby oni mohly psát do novin, byly by to zajímavé nadpisy...třeba o tom, jak je pytláci zabili kvůli klům apod.

vonamula ( 9. června 2011 07:19 )

... slonů je míň než Indů, takže je vraťte do přírody.

Zobrazit celou diskusi