Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kolik je bin Ládinů aneb konspirátoři mají jasno

Autor: mivrk, jos - 
9. května 2011
16:34

Usáma bin Ládin zemřel 16. prosince 2001, několik měsíců po útoku na newyorské mrakodrapy, tvrdí milovníci konspiračních teorií a dokládají to několika "důkazy". Roli arciteroristy pak prý hrál jeho dvojník.

Konspirátoři tvrdí, že Usáma bin Ládin zemřel 16. prosince 2001 v Afghánistánu, dohnala ho prý nemoc ledvin a žloutenka.

Poslední fotografie skutečného bin Ládina údajně vznikla 6. prosince 2001 a ukazuje starého sešlého muže na hranici smrti. 26. prosince přinášejí egyptské noviny zprávu o jeho smrti a pohřbu, odvolávají se na prominentního člena hnutí Taliban, který se pohřbu údajně zúčastnil.

"Na pohřbu bylo asi 30 bojovníků Al-Kaidy, na jeho počest vystřelili do vzduchu," popsal svědek průběh pohřbu. Najít bin Ládinův hrob je prý velmi obtížné, podle pravidel wahhábismu není hrob označen žádným náhrobkem.

Zprávu o přirozené smrti bin Ládina přinesla v roce 2001 i televize FoxNews. Uvádí se v ní, že terorista zemřel v prosinci v komplexu Tora Bora. Zpráva se také zmiňuje o pohřbu v duchu wahhábistické tradice.

Na scénu nastupuje dvojník

Kdy se podle konspirátorů objevil na scéně Usámův dvojník? Bylo to prý 10. září 2001. Do nemocnice v pákistánském Rawalpindí přijeli agenti pákistánské tajné služby, aby na chvíli nahradili zdravotní personál. "Viděla jsem, jak z auta přivádí nějakého muže," uvedla jedna ze zdravotních sester a dodala, že tajemnou postavu obklopovali vojáci. Druhý den byl proveden útok na newyorská Dvojčata a Spojené státy začaly honit bin Ládina...

Chomsky: Smrt bin Ládina je vražda a barbarství

Americký filosof a lingvista Noam Chomsky v reakci na zabití bin Ládina v magazínu Guernica upozorňuje na skutečnost, že bin Ládinovi nebyly jeho zločiny nikdy dokázány – v roce 2002 o něm tehdejší šéf FBI Robert Mueller hovořil jako o "podezřelém" a tento status se od té doby nezměnil. Když se nyní nechal prezident Barack Obama slyšet, že americká administrativa ví, že „útoky 11. září měla na svědomí Al Kajda,“ jednoduše lhal, píše Chomsky. Více na Reflex.cz

Wahhábismus

Wahhábismus vznikl v 40. letech 18. století a byl pojmenován podle svého zakladatele, Muhammada ibn Abd al-Wahhába. Ten se svojí činností snažil o obrození sunnitského islámu, protože věřil, že je zkažený cizími vlivy. Řešení viděl ve fundamentálním výkladu celého náboženství a k návratu ke Koránu.

prettyinscarlet ( 14. května 2011 15:32 )

No já to nevim..jestli myslíte 11.9. tak z toho ho nikdy neobvinili..neměli dostatek důkazů..

venxa ( 12. května 2011 16:04 )

Jakube thanks. Ale tady to mistrovstvi neni vubec sledovane, NHL playoffs jsou v plnem proudu a veskera pozornost je upjata sem. A pokud se tyce te doroty zapomnel jsi na cocksucker ale ja bych nechtel ani blow job od takove nany.

jakub-moravec ( 12. května 2011 03:50 )

Venco z Kanady, fandím samozřejmě Kanadě aby zítra Rusákům natrhli triko a potom po zápase půjde Ovečkin zpátky ke svému stádu ovcí a bude zpívat .......ten náš bača, ovéčky zatáčá....znáš to?

jakub-moravec ( 12. května 2011 02:42 )

gogo, gogo, ty můj nezbedníku, takovou reklamu jste mi teď udělal, máte za to -100 bodů (mínus 100). Myslím že jste se příliž napil toho Obamova vína kde plavaly šváby a z toho jste pak dostal halucinace. Tady je ta vaše chyba, že ze lží uděláte pravdu a pak so toho držíte na věky. O mně tady vůbec nejde, ale to s jakou nenávisti píšete o Americe a nejsem sám co vás za to kritizují a nazývají vás soudruhem. Uvažuji jak vás zbavit toho bludu, který jste právě napsal. Jeden nápad mám, udělejte si dovolenou do USA, dnes už jezdí do ciziny kde kdo, většinou na příklad jedou do Chorvatska a tam musí platit i pobyt a stravu, kdežto tady potřebujete jen tu letenku, sice je to dál než do Chorvatska, ale vyjde vás to na stejno, protože u mne budete mít pobyt a stravu zdarma. Přijedu pro vás na letiště s Cadillacem, ubytuji vás ve svým apartmá, které vždy reservuji pro hosty, bude i s bazénem a zahradou palem a tropických rostlin, v pokoji budete mít velkoplošnou televizi a telefon. pokusím se také v ten čas pozvat Vencu a pak se někde společně všichni podíváme po Kalifornii, zajedeme i do Las Vegas a podobně. A hlavně uvidíte jak se žije v kapitalistickém světě a bez korupce, tunelářů a státní mafie post komunistické České republiky. Tak uvažujte, takovou nabídku nedávám jen tak každému.

jakub-moravec ( 12. května 2011 02:11 )

gogo, jsme tady zatím v míru (kromě ty doroty) tak se nesnažte Vencu zase s něčím vyprovokovat, Venca je chytrý a zkušený člověk a má nadbytek životních zkušeností, ČSSR a pak Kanada. Takoví lidé v Česku nejsou, tak si ho važte

Zobrazit celou diskusi