Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž se ukřižoval, utrpení sledoval v zrcadle

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, oj - 
4. května 2011
14:03

Ruce a nohy přibité k dřevěnému kříži, na hlavě trnová koruna, záda poznamenaná bičováním. Tak našla jihokorejská policie muže v opuštěném kamenolomu u města Mungjong. Fanatický křesťan se zřejmě ukřižoval sám, policie však nevylučuje ani vraždu

Tělo muže ve spodním prádle bylo nalezeno v pondělí. Muž měl v boku hrudi ránu a krk, paže a břicho měl ovázány nylonovými strunami, uvedl mluvčí provinční policie. Po stranách hlavního kříže byly vztyčeny dva menší kříže.

V zrcadle sledoval své utrpení

Policie rovněž ve stanu poblíž téměř biblického výjevu našla hřebíky, kladivo, elektrickou vrtačku, kousky dřeva a návod, jak sestrojit kříž. Po stranách hlavního kříže byly vztyčeny dva menší kříže a před umučeným mužem leželo zrcadlo, ve kterém mohl pozorovat své utrpení. Nedaleko také stál vůz patřící údajně osmapadesátiletému muži s příjmením Kim.

Policie čeká na expertizu soudního znalce. Ta má objasnit, kdy přesně a jak muž zemřel a zda šlo o vraždu, nebo sebevraždu.

Ukřižování Ježíše si křesťanský svět připomínal o Velikonocích předminulý týden. Při té příležitosti se ve světě jako každoročně konala různá ztvárnění ukřižování. Na Filipínách desítky věřících absolvují sebebičování a několik se jich tam vždy na Velký pátek nechává na několik minut ukřižovat.

Scenérie ukřižování Ježíše Krista bývá na základě bible zobrazována tak, že po stranách Ježíšova kříže jsou dva ukřižovaní zloději. Ježíš má na hlavě trnovou korunu a přes bedra kus sukna. Na hrudi ukřižovaného Ježíše zeje díra od kopí římského vojáka Longina.

cocococo ( 4. května 2011 19:34 )

Proc se ptate? K tomu aby se ukrizoval sam potrebuje( 2 )---slovy dve ruce navic.Jinak to nefachci.Je to stejny jako sebevrazda poldy v Praze ,co si 17x bodl nuz do zad ,pak se ve sklepe obesil a zvenku ten sklep zamknul.

palko1961 ( 4. května 2011 17:04 )

u nas, tipoval bych to na Vondru [ strach ze straty ministerskeho kresla]. Ale pod nim by kazdy kriz prasknul. Jeste prichazi v uvahu Klousek, zjevil se mu nejaky mrtvy parasutista a tohle mu doporucil. Ale jak to bylo doopravdy, vi jen sam Buh.

husqarnowicz ( 4. května 2011 16:46 )

Je vůbec už 21.století?

Zobrazit celou diskusi