Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kvůli aroganci operátorky málem přišli o dceru (15)

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Čas.sk)
Autor: bali - 
29. dubna 2011
16:12

Zoufalí rodiče třikrát volali záchranou službu, která dorazila až po hodině a patnácti minutách. Mezitím se jejich dcera (15) svíjela bolestí a následně omdlela, krvácela do mozku. Operátorka ve Velké Británii nechtěla poslat pomoc, dokud na ni matka nepřestane křičet do telefonu.

Rozzlobená matka (44) popisuje, jak volala na linku záchranné služby, aby ihned poslali záchranku. Od operátorky dostala odpověď, že pomoc nepošle dokud nepřestane křičet.

Paula Rudd, která má lékařské vzdělání, řekla, že její dcera měla šedou pleť a stěžovala si na nevolnost, bolela ji hlava a v krku. „Každý, kdo má dítě, které je v bezvědomí skoro hodinu, by byl hysterický,“ dodala matka.

Paní Rudd zavolala na záchranou službu v 9.30 dopoledne. „Zeptali se mě na základní otázky a sdělili mi, že mi zavolají sestru. Jenomže jsem řekla, že potřebuji rovnou lékaře a záchranku, jelikož já sama mám zdravotnické vzdělání,“ řekla matka.

Po prvním telefonátu už byla dívka v bezvědomí

Matka se vrátila k dceři po telefonátu, ve kterém ji slíbili, že co nejdřív přijede sanitka. „Dcera byla už v bezvědomí,“ řekla matka. Dále řekla, že měla pěnu u úst a sténala, dala ji tedy do stabilizované polohy a běžela zavolat znovu na záchranou službu.

„Řekli mi, že všechno musíme projít znovu. Zavěsila jsem telefon a volala znovu, ale opět se jí dostalo stejné odpovědi“ dodává matka. V tom dorazil domu její manžel, tatínek Georginy. Bylo 10 hodin 20 minut. Ihned volal na tísňové volání, kde mu řekli, že kdyby jeho manželka nekřičela, už by tam byli.

Dívka trpěla vrozenou vadou

Naštěstí pak záchranka dorazila a dívku odvezla ihned do nemocnice. Její matka se nemýlila. Měla skutečně krvácení do mozku. Lékaři zjistili, že jde o vrozenou vadu. Dívka je ve stabilizovaném stavu. Rodiče čekají, jestli dívka nebude trpět trvalým

Ilustrační foto - na telefon ambulance kvůli křiku nereagovala Ilustrační foto - na telefon ambulance kvůli křiku nereagovala | Gizmodo.com
poškozením mozku. Případ policie prověřuje.

vysta ( 30. dubna 2011 07:34 )

za dva tri roky to bude u nas normalni takove jednani

xxxl ( 30. dubna 2011 01:40 )

by měla místa operátorek obsazovat staršími, zkušenými ženami a ne naduřelými, arogantními blbkami, které chtějí s člověkem v krizové situaci ještě cvičit. Mám také špatné zkušenosti s neomylnými zdravotními sestrami, ty dovedou být pěkné mrchy a jsou důležitější, než doktoři. Teď jim poslanci z neznámých důvodů ještě zvýšili pravomoci. To bude ve špitálech teror.

paja296 ( 29. dubna 2011 16:41 )

nejdříve si dejte panáka a nohy na stůl a pak volejte 112.

Zobrazit celou diskusi