Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Al-Káida schovala jadernou bombu v Evropě!?

Pokud bude Usáma bin Ládin dopaden vybuchne v Evropě atomová bomba?
Pokud bude Usáma bin Ládin dopaden vybuchne v Evropě atomová bomba?  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk, ČTK - 
25. dubna 2011
21:23

Snůška nesmyslů, nebo pravda? Údajný strůjce útoků z 11. září 2001 po zatčení tvrdil, že al-Káida zamýšlela tutéž akci v Londýně a také že umístila v Evropě jadernou bombu. Z tajných dokumentů Pentagonu, které nyní zveřejnil WikiLeaks, vyplývá, že pokud bude šéf al-Káidy Usáma bin Ládin dopaden, hrozí Evropě nukleární peklo.

Údajně třetí nejvýznamnější muž al-Káidy a »mozek« atentátů v roce 2001 Chalíd Šajch Muhammad, který je nyní v americkém vězení, vytvořil v roce 2002 dvě buňky, jejichž úkolem bylo připravit stejný útok v Británii. Plánovalo se, že sebevražední islamisté unesou letadlo krátce po jeho vzletu z Londýna a zřítí se s ním na některý z terminálů letiště Heathrow.

Pákistánec Chalíd Šajch Muhammad podle dokumentů řekl vyšetřovatelům americké Ústřední zpravodajské služby (CIA), že plán útoku v Británii několikrát projednávalo nejvyšší vedení al-Káidy. Někteří jeho členové podle něj navrhovali nasadit členy al-Káidy mezi pozemní zaměstnance londýnského letiště, které patří k nejvýznamnějším v Evropě i na světě.

Podle jiného dokumentu, který si vybral ke zveřejnění britský deník Daily Telegraph, Chalíd Šajch Muhammad tvrdil vyšetřovatelům, že al-Káida ukryla v Evropě jadernou bombu, kterou byla připravena použít, pokud by byl dopaden či zabit šéf al-Káidy Usáma bin Ládin.

Chalíd Šajch Muhammad byl zatčen v Pákistánu v roce 2003 a je držen na americké základně na Guantánamu, kde pobývá s dalšími asi 171 zahraničními vězni podezřelými z terorismu. Der Spiegel poznamenal, že výpovědi vězňů z Guantánama musejí být brány s rezervou, protože mohly být výsledkem mučení.

gogo ( 26. dubna 2011 10:12 )

Ale stojí jim to za to, stojí.... Protože těch blbých je vždy mnohem více než těch neblbých. O tom to je... A dnes vyrábíme nemyslící davy díky mediální technice ještě mnohem snadněji. Viz na př. zcela stupidní reklamy, které ale mají své adresáty, kteří uposlechnou vše, co jim reklama přikáže....

momo01 ( 26. dubna 2011 09:17 )

Nechte si tyhle pohadky z 1001 noci!! Urazite nasi inteligenci!!! Uz jsme tady meli zbrane hr. niceni v Iraku, 11.9., ptaci i praseci chripku, globalni oteplovani... Ten, kdo je tak blby, ze Vam to uveri, Vam preci nemuze stat zato...!!

taburi ( 25. dubna 2011 22:36 )

Taťka Kaddáfí chytne Ladinka, v Evropě buchne jádro a NATO pod velením s.Sama za trest obsadí Lybii a pak o deset centů zlevní benzín.

bara ( 25. dubna 2011 21:51 )

to jsem taky zvědavá baví mě číst vás dva.. páč verze se většinou upravují tak, aby mohly být oficielní

bara ( 25. dubna 2011 21:49 )

jo! I Fučík promluvil...)

Zobrazit celou diskusi