Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Malý génius (2) vyjmenuje všechny prezidenty: Díky iPhonu

Autor: jaj, INT - 
19. dubna 2011
18:08

Rockfordu Ramirezovi jsou teprve dva roky a má více znalostí než mnozí dospělí. Dokáže například popořadě všechny americké prezidenty nebo přiřadit hlavní města ke státům. Všechno se naučil díky pečlivým rodičům a aplikaci na iPhonu.

Je to teprve batole, ale na svůj věk toho umí opravdu požehnaně. "Dokáže napočítat od jedné do stovky a pojmenuje i čísla až do tisíce," vypráví o synkovi hrdý otec Rocky reportérům televizní stanice CBS2. To, co umí, má v hlavě díky svým starostlivým rodičům a hlavně dětské výukové aplikaci na iPhonu, kterou si úplně zamiloval.

"Rockford umí i číst, řekl bych, že tak na úrovni školáka první třídy," pokračuje otec. Rodina žije v americkém San Diegu. Chlapec dokáže na mikrofon vyjmenovat jména všech 44 amerických prezidentů v chronologickém pořadí. Stejně tak přiřadí veškerá hlavní města ke státům pod americkou vlajkou.

Rodičům nahrává fotky na Facebook

Malý genius překvapuje i své vlastní rodiče, protože umí skvěle zacházet s technickými novinkami. "Má zakázáno se dívat na naše videa a fotografie v mobilu, ale občas na svém facebookovém profilu najdu fotky, které jsem tam rozhodně nedávala," vypráví maminka Raquel.

Rodiče jsou samozřejmě na Rockforda hrdí a často se s ním objevují v televizních show. kde jejich zázrak předvádí své vědomosti. "Někdy dokonce ví více než my!" dodává se smíchem matka.

monza ( 19. dubna 2011 19:31 )

To co dovede není známkou žádné geniality,spíše určité úchylky.Co se týče rodičů,tak spíše než pečliví,jsou pošahaní.Dvouleté dítě by měli učit jiné dovednosti,než zvládat aplikace íPhonu.Tečka.

Zobrazit celou diskusi