Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smrt krásné Mariany: S pásy mohla žít

Mariana († 26) zahynula při nehodě v Maďarku. Kdyby měla zapnuté pásy, mohla žít. Vpravo na fotce se snoubencem Viktorem
Mariana († 26) zahynula při nehodě v Maďarku. Kdyby měla zapnuté pásy, mohla žít. Vpravo na fotce se snoubencem Viktorem  (Autor: juh, Nový Čas)
Autor: šim, Nový Čas - 
19. dubna 2011
12:39

Vyhasl mladý život. Kdyby přitom krásná blondýnka Mariana Sádecká (†26) ze slovenského Komárna použila bezpečnostní pásy, mohla žít. U maďarského města Bábolna nezvládla řízení, vyjela ze silnice do pole a proletěla předním sklem. Na místě byla mrtvá.

Mariana v pondělí jela ve své fabii po dálnici M1. Zatím z neznámých příčin ztratila kontrolu na vozidlem, které najednou začalo drhnout o svodidla. Řidička se pokoušela zvládnout řízení, prorazila však ochranný plot a vyletěla s autem do pole.

Podle maďarských dopravních expertů nebyla dívka připoutaná. Havárii měla šanci přežít, kdyby měla pásy zapnuté. Takhle byla na místě mrtvá. Proletěla předním sklem, záchranáři, kteří dorazili na místo, jí už nedokázali pomoci.

Tragickou nehodu v pondělí řešilo také Ministerstvo zahraničních věcí SR. „Víme o tom, jsme v kontaktu s rodinnými příslušníky i s místními úřady,“ řekl slovenskému deníku Nový Čas mluvčí ministerstva Ľubo Schwarzbacher.

Náhlá smrt milované Mariany nejvíce šokovala jejího snoubence Viktora Túróczyho. Plánovali spolu budoucnost, společný život…

e.44 ( 19. dubna 2011 17:16 )

Minimálně půlka z toho co popisuješ tady a výše se stane stejně s pásy i bez. Airbegy jsou kapitola sema pro sebe a já bych je nikdy v autě nechtěla. A jinak mám pocit, že moc koukáš na dokumenty, ale každej, co jezdí k nehodám ví, že realita je o dost jiná.

e.44 ( 19. dubna 2011 17:10 )

Já to myslela tak, že je lepší vyletět z auta a mít to za sebou, než dopadnou tak, jak se mi rozhodně nechce popisovat. To ale neznamená, že se nedá proletění sklem přežít. Vím že dá, ale je to dost nepravděpodobné. A můžu tě ujistit, že na jeden případ, kdy se přežije proletění sklem a má to fatální následky, je tak třicet, čtyřicet případů, kdy lidi skončej opravdu strašným způsobem, ve strašném stavu, právě díky pásům. A co se tvýho šváry týká, tak předpokládám, že asi nikdy nejezdil s hydraulickejma nůžkama k nehodám....

Shelby16 ( 19. dubna 2011 16:11 )

Do určitých rychlostech 50 - 60 km/h je pořád šance že to přežijete maximálně s nějakým zlomeným žebrem, pokud budete připoutaný. Kdo je nepřipoutaný, vystřelený airbag vás zabije i malé rychlosti, pokud se tělo pohybuje volně dopředu. Spousta nehod taky končí tragicky při nepřipoutání a následném přetočení na střechu. Nepřipoutaný člověk líta po autě a většinou hlavou prorazí okno a následně mu kebuli rozmáčkne váha jeho vozu.

Shelby16 ( 19. dubna 2011 16:04 )

Stačí se podívat na youtube, co udělá s nepřipoutaným člověkem i malý náraz na překážku ! Letíte volně jak fotbalový míč a navíc ještě proti vystřelenému airbagu ! Celý hrudní koš máte na padrť včetně páteře a hlavou letíte přes okno ven. Při velké rychlosti se zvedá přístrojová deska vzhůru, takže navíc vám to ještě urazí hlavu.

qqqq ( 19. dubna 2011 15:38 )

Kdo se v tomto rochní " zemřela krásná dívka poté co nezaviněně přejela do protisměru " . Baba byla v autě nebezpečná pro vše živé okolo . Kdyby v tom seděl škaredý chlap bude tam - vlastní vinou vjel do protisměru a ohrozil své okolí . Naštěstí tam v ten okamžik nejelo jiné auto , jinak by zabíjel . Nasládlé lascivní až skoro morbidní - nedělá si z té tragédie ten pisálek srandu ?

Zobrazit celou diskusi