Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemřel (†4) v sušičce, matka vyspávala kocovinu

Sonny se rád schovával...
Sonny se rád schovával...  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mivr, mel - 
13. dubna 2011
17:40

Dvě hodiny se čtyřletý chlapec točil v sušičce, zatímco jeho matka (42) vyspávala kocovinu u přítele doma. Syna pak našla mrtvého. Otřesný případ zanedbání péče o dítě otřásl anglickým městem Ashbourne.

Nezodpovědná Anne-Marie Gibson, matka čtyř dětí, nechala doma v Ashbourne čtyřletého syna Sonnyho jen s teenagery, kteří ho měli hlídat, a šla se posilnit alkoholem do domu svého přítele. Když se druhý den vrátila domů, nemohla syna najít. Zavolala policii, která vyhlásila pátrání. Když se matky jeden z vyšetřovatelů zeptal, co měl chlapeček naposledy na sobě, šla se podívat do sušičky na prádlo a nevěřila svým očím. Její syn ležel mrtvý uvnitř. Měl popáleniny a pitva ukázala, že se i nadýchal horkého vzduchu.

Měl rád hru na schovávanou

Sonny měl rád hru na schovávanou. Jeden z jeho starších bratrů řekl, že ho už dříve našel, jak leze do sušičky a řekl mu, aby to nedělal. Chlapcova oblíbená hra se mu stala osudnou. Zaklaplo se za ním víko a sušička se automaticky zapnula. Chlapec utrpěl hodně popálenin a nadýchal se horkého vzduchu. Přitom podle výpovědi jeho matky se strojem zacházet uměl. Prý si tam nahříval svou oblíbenou deku.

Když se po alkoholovém večírku vrátila jeho matka 26. července loňského roku domů, nemohla ho najít. Zalarmovala policii, která chtěla vědět, co měl Sonny naposled na sobě. Šla se podívat do sušičky, kde našla mrtvého syna. Na sobě měl jen košilku od pyžama.

Matka u soudu lhala

Zdrcená matka u soudu hodně plakala. U soudu ale lhala. Původně tvrdila, že noc předtím byla doma. Ono ráno si prý jen vyběhla koupit cigarety. Když vyšlo najevo, jak to bylo doopravdy, lhaní ospravedlňovala tím, že chtěla chránit teenagery, kteří Sonnyho měli hlídat.

Pitva mimo jiné ukázala, že chlapec byl zanedbávaný. Byl špinavý, měl vši a špatnou ústní hygienu. Jeho matka se tedy bude zodpovídat ze zanedbávání péče o dítě.

rezacek ( 15. dubna 2011 00:12 )

Neuškvaří, jen bude mít suchou pleť.

rezacek ( 15. dubna 2011 00:10 )

Nemíchat, protřepávat.

djaba ( 14. dubna 2011 22:07 )

A ty jsi taky hotová.

djaba ( 14. dubna 2011 22:06 )

Ty seš taky nějakej hotovej ,Chocholoušek by měl radost.

rodier ( 14. dubna 2011 14:56 )

serezat a poradne - toho kluka jasne v clanku pisou ze mu rekla at tam neleze. priste radeji dite serezat nez jit za katr.

Zobrazit celou diskusi