Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Běloruský Minsk: 11 mrtvých a chaos po explozi v metru

Autor: jos, evak - 
11. dubna 2011
17:36

VIDEO: Běloruskou metropolí Minskem otřásl výbuch! Ve stanici metra Oktjabrskaja se nyní srocují záchranáři. Vynášejí zraněné na nosítkách, všude se line černý dým. Podle prezidenta Lukašenka se našlo 11 mrtvých těl. Po výbuchu zůstal v metru kráter.

K výbuchu došlo v 17,55 místního času, upřesnila to BeITA. Podle prezidenta Lukašenka si tragédie vyžádala 11 mrtvých a 126 zraněných. Ranění utrpěli vážné popáleniny.  Situace je ale velmi chaotická.

Podle Interfaxu ze stanice byli odváděni lidé s obličejem pokrytým krví a roztrhaným oblečením. Někteří šli bosi. Spekuluje se o tom, že byla narušena statika stanice.

"Příčiny jsou zatím neznámé a na místo míří záchranáři," řekl agentuře Ria Novosti jeden ze záchranářů.

"Když do stanice přijel vlak, otevřely se dveře a njednou vybuchla bomba," řekl Reuters Igor (52), který nechtěl uvést své příjmení. "Viděl jsem na zemi mnoho osob. Všude byla krev," dodal.

"Šel jsem do metra. Když jsem nastupoval na eskalátor od stanice Oktjabrskaja, najednou se dole ozval výbuch. Pak všechno bylo jako ve filmu: skrčil jsem se a běžel společně s lidmi zpět. Zezdola se valil černý kouř a nahoru vybíhali lidé, mnoho jich bylo od krve," popsal novinář Severin Kjatkovský na běloruském serveru Charter97.org. "Viděl jsem ženu s poraněnou nohou, několik lidí se zraněními na rukou. Většina z nich nevěděla, co se stalo," dodal.

Stanice leží sto metrů od sídla prezidenta Lukašenka, který vládne tvrdou rukou již téměř 20 let.

venxa ( 12. dubna 2011 14:08 )

Ty komunisticka zrudo, to je jenom spravedlnost. Oko za oko, zub za zub. Je to ale velika skoda ze ty jsi v metru taky nebyl, ty komunistickej zmetku.Vy soudruzi se jste meli vsichni v 89atem houpat, dneska by nebylo Cesko rozkradene.

smrk ( 11. dubna 2011 21:27 )

Ty jseš ale d.o.b.y.t.e.k. ty hajzle hnusnej !!!!!

venxa ( 11. dubna 2011 19:42 )

Dobra zprava; mrtvy rusak je dobry rusak. To samy plati o komousich(i byvalych).

Zobrazit celou diskusi