Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Parašutisté se srazili ve vzduchu, ani jeden nepřežil!

Ilustrační foto. Instruktoři se srazili a zapletli se jim do sebe padáky. Ty se pak staly neovladatelnými.
Ilustrační foto. Instruktoři se srazili a zapletli se jim do sebe padáky. Ty se pak staly neovladatelnými.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak, ČTK - 
1. dubna 2011
19:14

U kalifornského města Perris se ve čtvrtek zabili dva parašutisté poté, co se srazili ve vzduchu. Po střetu se jim do sebe zapletly padáky, které pak ztratily tvar a muži se zřítili na zem. Příčina kolize je zatím neznámá, informovala americká média.

Přivolaní záchranáři již oběma parašutistům, Patricku McGowanovi a Christopheru Staskymu, nedokázali pomoci. Oba muži byli ve věku 42 let a neskákali poprvé. Dlouhou dobu pracovali jako instruktoři. McGowan pomáhal Staskymu se školením parašutistů pro kanadskou armádu.

McGowan působil na letišti v Perrisu jako instruktor seskoků s padáky dvě desítky let. "Měl za sebou 17.000 seskoků," uvedl šéf regionální pobočky Americké parašutistické asociace Scott Smith.

Podle amerických médií se ve stejné oblasti v poslední době staly dva podobné případy s tragickými následky. Při jednom se v únoru zabila jednačtyřicetiletá Australanka, které se neotevřel běžný ani záložní padák. V prosinci zde po podobné nehodě zemřela třiatřicetiletá Američanka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi