Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Gándhí byl bisexuál, ženu opustil pro milence, tvrdí životopisec

Gándhí s Hermannem Kallenbachem prý byli milenci
Gándhí s Hermannem Kallenbachem prý byli milenci  (Autor: wikipedia.org)
Autor: INT, ivas, šim - 
28. března 2011
20:05

Indický politický a duchovní vůdce Mahátma Gándhí byl bisexuál a opustil svou ženu, aby mohl žít se svým milencem, německým kulturistou židovského původu. To o něm tvrdí nová kontroverzní životopisná kniha. Vůdce Indického nezávislého hnutí byl prý hluboce zamilován do Hermanna Kallenbacha. Údajně mu řekl: "Jak jsi zcela posedlý mým tělem, to je otroctví."

Kallenbach se narodil v Německu, ale emigroval do Jižní Afriky, kde se stal uznávaným architektem. Zde se setkal s Gándhím, který zde v té době pracoval. Sblížili se a Kallenbach se stal jedním z Gándhího nejvěrnějších učedníků.

Pár spolu žil asi dva roky v domě, který Kallenbach vybudoval. Slíbili si tu "lásku a jenom lásku... takovou lásku, kterou svět ještě neviděl". Tak detailně jako nikdy předtím popisuje jejich vztah nová kontroverzní biografie od Josepha Lelyvelda s názvem Velká duše: Mahátma Gándhí a jeho boj za Indii.

Kniha říká, že ve třinácti letech se Gándhí oženil se čtrnáctiletou dívkou. Po čtyřech dětech se v roce 1908 však rozešli, aby Gándhí mohl být s Kallenbachem.

Gándhí svému milenci napsal do Německa: "Tvou fotografii mám nad krbem v ložnici. Je to přímo proti mé posteli". Proč psal Gándhí Kallenbachovi, že vazelína a vata jsou trvalá upomínka na něj, kniha nevysvětluje.

Gándhí sám sebe nazval Horní komorou a svého milencem Dolní komorou a nechal Kallenbacha se zapřisáhnout, že nikdy s žádostivostí nepohlédne na žádnou ženu.  "Neumím si představit nic odpornějšího než styk ženy s mužem," řekl Gándhí.

V roce 1914 se Gándhí vrátil zpět do Indie, ale Kallenbachovi toto nebylo povoleno kvůli první světové válce: Zůstali tak v kontaktu pouze prostřednictvím dopisů. V roce 1933 v jednom z nich označil svou ženu jako "nejjedovatější ženu, kterou kdy potkal".

Kniha se snaží detailně popsat Gándhího soukromý život ze zcela jiné stránky. O jeho sexualitě přináší mnoho překvapujících a šokujících informací.

Zneužíval praneteř?

Když bylo Gándhímu 70 let, měl prý pravidelný styk se svou sedmnáctiletou praneteří Manu a jinými ženami, přičemž se snažil sexuálně se nevzrušit. Jednou řekl ženě: "Přes mé veškeré úsilí tento orgán neustále zůstával vzrušený. Byla to zvláštní a naprosto ponižující zkušenost."

Biografie také popisuje, jak Gándhí přinutil svou praneteř jít do džungle, do míst dříve nechvalně známých sexuálními útoky. A to jen proto, aby mu Manu přinesla pemzu na čištění nohou. Když se nebohá dívka vrátila se slzami v očích, Gándhí se jen chichotal. "Jestli tě nějaký surovec odnesl a ty ses odvážně setkala se svou smrtí, mé srdce tančí radostí."

pelagie ( 29. března 2011 08:12 )

jsi odporně hloupá, náno ........

popocatepetl ( 29. března 2011 01:47 )

Tedy vy v té historii, politice a geografii máte guláš, to snad ani není možné! Mezi Indírou Gándí a Mahatmá G. nebyl absolutně žádný příbuzenský vztah, ona své příjmení získala svatbou, ale její muž byl z naprosto jiné rodiny Gándíů. Rájiv rozhodně po moci neprahnul, naopak. Byl pověsný tím, že se o politiku nezajímal, odpuzovala ho, ale po smrti jeho bratra ho matka do politiky dolačila. Atentát nezorganizoval on, ani v nejbizarnější konspirační teorii. Byla doba síkhských nepokojů a tvrdé vládní potlačovací akce. Atentátníci byli známí a vzdali se na místě, i když, pravda, všichni následně přišli o život a už nepromluví.

zlatovlaska ( 29. března 2011 00:26 )

on nemal tenky, to ty mas vytahanu

zlatovlaska ( 29. března 2011 00:25 )

kde je spojitost? mahatma nebol otcom ani inym pribuznym indiry, bola to len zhoda mien kedze sa vydala za niekoho kto si svoje povodne meno ghandi zmenil na gandhi. okrem toho indira bola zavrazdena sikhskymi osobnymi strazcami ako odplatu za utok na najposvatnejsie sikhske miesto - Zlaty palac v Amritsare, kde sa ukryvali rebeli. ked bola zavrazdena, jeden jej sym uz bol mrtvy a druhy Radjiv pracoval ako pilot bez akychkolvek ambicii byt v politike. a to ze niekto beha za klukama predsa neznamena ze je zly clovek. kiezby kazdy nas politik behal za klukama a zil v skromnosti ako gandhi!

mandat ( 28. března 2011 22:42 )

Jestli je to pravda,tak se uz ani nedivim,ze syn Indiry Ghandi objednal bandu vrahu,aby zabili jeho matku,protoze chtel vladnout sam.Nebo se chtel zbanit tyranky....Stary Ghandi byl tyran,to neni nic noveho.To,ze lital i za klukama,to jsem opravdu nevedel.

Zobrazit celou diskusi