Na policejních záběrech je vidět, jak Anna K. couvá v protisměru do jednosměrky, jak v tu chvíli přijíždí policejní vůz a policisté míří za zpěvačkou. Ta už z auta vystupuje a rychlým krokem se chystá přejít ulici. Jeden z policistů ji tu chvíli chytá za ruku a převádí tak přes ulici.

Jak to vidí Anna K.?

„Chytil mě přímo v podpaží levé ruky, kde jsou ty lymfatické uzliny po operaci nejvíc poškozené. Vláčel mě za ruku na druhou stranu ulice a velice brutálně. Moc to bolelo,“ reaguje ovšem Anna K., která je po těžké operaci rakoviny levého prsu.

A strážník?

„Nenapadl jsem řidičku! Odcházela od vozidla, vyzval jsem ji aby stála, zrychlila. Tak jsem musel použít slova: Jménem zákona, stůjte! A ona: Nechte mě být, já spěchám,“ popisuje strážník.

Fotogalerie
8 fotografií

„Chytil jsem ji tedy za ruku. Především ale proto, že vběhla mezi zaparkovaná vozidla a chystala se vstoupit do vozovky. Mohlo se jí něco stát, proudila tam auta. Tak jsem ji uchopil pod jejím ramenem a loktem,“ snaží se vysvětlit strážník. Potom prý zpěvačka byla arogantní.

„Až hysterická. Vyhrožovala, že přijdu o práci a že pokud jí přijde předvolání, půjdu před soud pro napadení,“ tvrdí strážník, podle kterého se Anna K. dopustila 3 dopravních přestupků a jednoho proti úřednímu činiteli.

Anna K. couve do jednosměrky:

Video
Video se připravuje ...

Anna K. couvala v centru Prahy jednosměrkou a přistihla ji při tom městská policie Kamerový systém hl. města Prahy

Co na to zpěvačka?

„Ať mi vleze celá policie na záda! Potřebovala jsem zaparkovat a blokovala mě auta, musela jsem půlku křižovatky přecouvat. Ať mi ukážou, jak by zaparkovali oni,“ reaguje Anna K.

„Víte, třeba to byl přestupek, dobře, zaplatím pokutu, i když si nejsem ničeho vědoma. To, že mě ale za ruku chytil brutálně, na tom trvám. Strašně to bolelo. Dostala jsem zase strach. Mám z toho i pěkný modřiny a bolí to jak ďábel.“