Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Romanka (†4) uhořela mezi hračkami zavřená v autě!

Romanka († 4) se těšila na sourozence. Uhořela v autě i se svými hračkami
Romanka († 4) se těšila na sourozence. Uhořela v autě i se svými hračkami  (Autor: juh, šiš, Nový Čas)
Autor: cas.sk, jaj - 
28. března 2011
14:28

S babičkou a těhotnou maminkou jela malá Romana zapálit svíčku na hrob. Z auta se jí nechtělo, a proto zůstala vevnitř a hrála si s hračkami. Ve voze však našla i zapalovač, kterým se zapálila. Svého nového sourozence, na kterého se tak moc těšila, již neuvidí. Zraněním v nemocnici podlehla.

Neskutečný smutek zažívá slovenská rodina z Topoľčian. Čtyřletá Romanka uhořela v autě, přitom byla obklopená vlastními hračkami. „Auto bylo otevřené a dcera chodila kontrolovat, zda je Romanka v pořádku. Hrála si s hračkami a pěkně na nás čekala,“ vypráví plačící babička Terézie (55).

Za chvíli však bylo slyšet houkání sanitky a babička i maminka Lucie, která je v šestém měsíci těhotenství, zpozorněly. „Nikdy by mě nenapadlo, že ta záchranka jede k mojí jediné vnučce. Lucka okamžitě letěla zkontrolovat dceru a viděla, jak se kouří z auta. Otevřela dveře a Romanku viděla úplně ohořelou,“ vypráví hrůzné okamžiky babička.

Holčičku již nešlo zachránit, matka se zhroutila

Záchranáři holčičku okamžitě začali resuscitovat, ale popáleniny měla na 70 procentech těla. Po převozu vrtulníkem do bratislavské nemocnice její srdce, navzdory snahám lékařů, přestalo bít. Holčička měla poškozené plíce, protože vdechla kouř ze splodin. Matka se zhroutila.

Romanka pravděpodobně našla v autě zapalovač. Od něj mohla chytit nějaká hračka nebo potah sedačky. Poté vzplál i Romančin oděv a interiér vozu. „Když jsme otevřeli auto, její sedačka byla celá ohořelá,“ vypráví babička. Ta popírá, že by v autě zůstaly zápalky. „Měly jsme s sebou zapalovač a ten jsme si vzaly na hřbitov,“ pokračuje.

Holčička se omylem musela zapálit sama

Požár se však většiny hraček vůbec nedotkl, zasáhl pouze bezbranné dítě. Od ní poté přeskočil i na vnitřek vozu. „Událost jsme uzavřeli jako hru dítěte se zápalkami. Technickou poruchu na vozidle, která by způsobila požár, jsme vyloučili,“ potvrdil mluvčí hasičů Viliam Pánsky.

Romanka byla vždy veselé děvčátko, nemohla se dočkat, až v září půjde do školky. A nejvíce se těšila na svého sourozence, který za několik měsíců přijde na svět. „Na miminko se tak moc těšila, mamince pořád hladila bříško a poslouchala, jak kope,“ vzpomíná babička.

ok2uds ( 16. srpna 2011 12:09 )

tak, tak

ok2uds ( 16. srpna 2011 12:03 )

máš vymetený mozek,co to tady předvádíš a proč Ti nezamezí přístup??

ok2uds ( 16. srpna 2011 11:49 )

Bože,ty jsi kanál!!!!!!!!!!!!!!!

jingle ( 2. dubna 2011 00:06 )

Tohle už není ani na obklad, to chce odbornou pomoc. Opíráš se tu do ostatních, jací jsou to necitové, ale přitom je v tobě tolik zla... A klidně si nasyp za každé slovo deset vykřičníků, argument ani pravdu z něj tím neuděláš.

e.44 ( 1. dubna 2011 10:33 )

Jediný, co mě se.re jsou ty tvoje zvrácený zku.rvený názory. Vypadá to ,že jseš ještě blbější než se zdálo. Moje otázky byly pro tebe šancí, abys mohla aspoň něčím ty sra.čky, co z tebe lezou, podepřít. Jinak mě vůbec nezajímáš a už vůbec nechci o takový zrůdičce cokoliv dalšího vědět

Zobrazit celou diskusi