Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaddáfí rapuje v klipu Izraelce

V klipu se u Kaddáfího vlní polonahé slečny
V klipu se u Kaddáfího vlní polonahé slečny  (Autor: Youtube.com)
Autor: mivr, ČTK - 
1. března 2011
20:02

Z Kaddáfího už si tropí žerty celý svět. Videoklip s rapujícím libyjským vůdcem zaznamenal na serveru YouTube už téměř dva miliony zhlédnutí! Izraelský novinář a hudebník Noj Alooše sestříhal nedávný záznam hřímajícího diktátora a udělal u něho klip.

DJ Noj Alooše na videoklip přetvořil Kaddáfího projev z minulého úterý. Libyjský vůdce čelící protivládním protestům v něm mimo jiné prohlásil, že je odhodlán v Libyi zůstat a také zemřít jako mučedník. Ještě tentýž den Alooše projev zparodoval a umístil na Youtube.com pod názvem Zenga Zenga. "V arabském světě se stal hitem," pochvaluje si autor.

Z Kaddáfího dlouhého a poněkud nesouvislého projevu je v klipu opakovaně použita sekvence, v níž Kaddáfí hrozí pěstí. Hudební motiv převzal Alooše ze songu Hey Baby amerických rapperů Pitbulla a T-Paina. Slova jsou však Kaddáfího. V dvouminutovém videu se po boku Kaddáfího do rytmu vlní vnadné dívky s minimem oděvu. Tím chtěl autor klipu poukázat na Kaddáfího ženskou ochranku.

Aloošeho, jenž nehovoří arabsky, z projevu zjevně zaujalo slovo "zenga", jímž Libyjci označují bezprostřední sousedství. "Když jsem viděl Kaddáfího hovořit, napadlo mě, že jeho kadence a pohyby se perfektně hodí pro klip. Bylo to velmi muzikální," řekl DJ. Alooše tvrdí, že dostal od uživatelů internetu z arabských zemí mnoho pozitivních ohlasů. A to i od těch, kteří si zjistili, že autorem dílka je Izraelec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi