Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nohy mu uřízli nožem, kvůli zemětřesení

Autor: mivr, jaj - 
25. února 2011
15:56

Po úterním zemětřesení v Christchurch na Novém Zélandě je město stále v šoku a záchranáři se nepřetržitě snaží najít další přeživší. Ti leží zavaleni pod sutinami. Jednomu takovému museli lékaři amputovat nohu švýcarským nožem, protože nic jiného nebylo po ruce a muž by jinak zemřel.

Záchraněný muž měl obrovské štěstí. Sice přišel o obě nohy, ale žije. Záchranáři ho našli ležet pod zdivem a sutí. Aby ho dostali ven živého, museli mu uříznout obě dolní končetiny. Protože u sebe neměli nic jiného, museli použít švýcarský nůž.

“Nebyla jiná možnost, než řezat ho švýcarským nožem. Vím, že to zní hrozně, ale nic jiného jsme neměli,” řekl jeden ze zasahujících doktorů Stuart Philip.

Nový Zéland zažívá katastrofu nevídaných rozměrů. Největší město na Jižním ostrově  - Christchurch - bylo tento týden v úterý částečně srovnáno se zemí. Zemětřesení mělo sílu 6,3 stupně Richterovy škály.

Úřady hovoří o 75 obětech, ale toto hrozivé číslo může ještě narůst. V zemi je 500 českých turistů, ale podle informací ambasády ČR v Austrálii nebyl žádný Čech zraněn ani naštěstí nepřišel o život.


jitboh ( 25. února 2011 23:30 )

Chtela bych jen dodat, ze ty nohy byly urizle nad kolenem, a ne jen pomoci noze ale i pilkou.A ze tu operaci provedla lekarka-zena.A to z toho duvodu, ze byla nejmensiho vzrustu.Nebylo tam moc prostoru.Postizeny, byl ihned po amputaci prevezen do nemocnice. A podle tisku se zotavuje.

Zobrazit celou diskusi