Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mubarak je bohatší než Bill Gates

Autor: INT, vk - 
15. února 2011
19:48

Není to tak dlouho, co egyptský exprezident Husní Mubarak (82) oznamoval: „Bratři a sestry, vždy jsem vám věrně sloužil a myslel na vaše dobro.“ V tomto projevu však zapomněl doplnit, že zadarmo svoji funkci rozhodně nevykonával. Během let v politice se totiž Mubarakovu klanu podařilo nashromáždit majetek ve výši 70 miliard dolarů! Což je mnohem více, než má na svém kontě Bill Gates, jeden z nejbohatších lidí planety.

Za třicet let ve funkci si podle médií Mubarak přišel k sumě, která z něj automaticky dělá nejbohatšího státníka světa. Za ním pak následuje ruský prezident Putin, jehož jmění je odhadováno na 40 miliard dolarů. Egyptský diktátor, který s majetkem v hodnotě 70 miliard dolarů nemá mezi politiky konkurenta, je zároveň také bohatší než zakladatel firmy Microsoft Bill Gates. Ten má na svém kontě »pouhých« 53 miliard dolarů.

Právě majetkové poměry byly důvodem, proč lidé v zemi, kde většina obyvatel musí přežít s 2 dolary na den, Mubaraka odsuzovali a chtěli jeho okamžitý odchod. „Mubaraku, odkud jsi vzal těch 70 miliard?“ ptají se nyní demonstranti a žádají po Mubarakovi vysvětlení. Jenže mají smůlu. Nikdo neví, kam se bývalý prezident uchýlil.

Navíc se množí zprávy o jeho špatném zdravotním stavu. Po rezignaci je na tom po psychické stránce prý velmi špatně, je skleslý, odmítá léky, několikrát ztratil vědomí a podle dalších zdrojů je v kómatu. Ještě před demisí si však stihl většinu peněz převést na zahraniční konta a další finance dlouhodobě investoval do nemovitostí či filmového průmyslu.

kastelan ( 16. února 2011 01:06 )

prohazovat písek

jakub-moravec ( 16. února 2011 01:00 )

ale,ale pane gogo, už jste úplně otočil a dříve jste psal o Egyptu úplně jinak, doufám že už tak zůstanete a už nebudete nic měnit.

jakub-moravec ( 16. února 2011 00:56 )

Bravo SAN DIEGO - pgga, já sleduji také jenom CNN, protože už jsem navyklý s dřívějška,že komouši byli experti ve lhaní. Také sleduji diskuzi podobnou jako tady v Blesku na Yahoo a v jiných freemejlech.

jakub-moravec ( 16. února 2011 00:50 )

vúlúmúlú (po česku), máte špatné informace o Americe,tam zloději nemohou krást jako v Česku, za krádež v supermarketu jsou 3 roky vězení. Jste navyklý na legální zlodějnu u nás,ale Ameriku do toho nezatahujte, při opravdové demokracii a svobodě se krást opravdu nesmí. V Americe panuje heslo již od pres.Lincolna, nemůže být svoboda ovcí tam, kde je svoboda vlků.

jakub-moravec ( 16. února 2011 00:43 )

noro, dobrý nápad, ale proč nepoženeme k lopatě naše miliardáře,nebo ostatní tuneláře, o kterých víme kde jsou a netřeba je hledat po světě, jako tady toho Mubaraka.

Zobrazit celou diskusi