Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čínani ukradli Top Gun kvůli armádě

Tom Cruise jako Maverick ve filmu Top Gun z roku 1986
Tom Cruise jako Maverick ve filmu Top Gun z roku 1986  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: vk, Kjos - 
2. února 2011
07:44

Americký herec Tom Cruise se jako Maverick prohání neohroženě stíhačkou, vrhá se střemhlav dolů, adrenalin je cítit ze všech stran… Jenže! Film nenadchl pouze běžné diváky, ale také čínskou televizi, která si záběrem z tohoto světoznámého snímku »trochu vylepšila « zprávu o armádním letectvu.

Několik rozhovorů s veliteli, záběry ze cvičení a potom… scéna s vypálením rakety a zasažením letadla, které se následně vznítilo.

„To už jsem někde viděl,“ blýsklo pravděpodobně nejednomu fi lmovému nadšenci hlavou. Ano, viděly to už miliony lidí – přesně tahle scéna totiž byla vystřižená z filmu Top Gun, v němž v roce 1986 ztvárnil Cruise hlavní roli! Na »vypůjčení« scény ihned upozornilo několik diváků na internetu.

„Jiné záběry se vědomě používaly i jindy. Je to proto, že jsou editoři líní, a jindy proto, že jsou cizí záběry příliš dobré na to, aby zůstaly stranou,“ vysvětlil člověk, který má podle BBC blízko k čínské televizní tvorbě.

zaviracispendlik ( 2. února 2011 12:34 )

spletl jsis článek

e.44 ( 2. února 2011 10:46 )

Když jsem to včera s tim mym viděla v bedně, tak nás to úžasně pobavilo. Už dlouho jsme se tak nenachechtali. Ale když se nad tím člověk zamyslí, čím že to ti rudí Číňani ty svoje rudý Číňánky oblbujou a oni se oblbovat nechaj, tak je to spíš k pláči.

Zobrazit celou diskusi