Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Orgány nejmladší oběti střelce zachránily život nemocné dívce!

Christina Taylor Green je nejmladší obětí šíleného střelce. Její rodiče se rozhodli darovat její orgány k transplantaci
Christina Taylor Green je nejmladší obětí šíleného střelce. Její rodiče se rozhodli darovat její orgány k transplantaci  (Autor: ČTK)
Autor: INT, šim - 
16. ledna 2011
17:12

Christina Taylor Green (†9) je nejmladší obětí arizonského střelce. Rodiče se rozhodli darovat její orgány k transplantaci. Smutek ze ztráty dcery jim teď zmírňuje vědomí, že orgány jejich Christiny zachránily život neznámé dívce z Bostonu.

Plakala pro ni celá Amerika. Christina byla symbolem 11. září, v ten den se v roce 2001 narodila. A zemřela minulý týden rukou šíleného střelce v arizonském Tusconu. Příběh děvčátka tím ale nekončí. Bude pomáhat i po smrti. Její rodiče se rozhodli darovat její orgány k transplantaci. Zachrání tak další život.

Otec Christiny John Green to oznámil nedělnímu vydání deníku The Boston Globe. Orgány malé dívenky dostala podle Greena mladá dívka z okolí Bostonu. Žádné další podrobnosti jim nemocnice nesdělila, pouze to, že k transplantaci došlo.

„Cítil jsem povzbuzení. Se ženou jsme velice pyšní, že naše dcera pomohla někomu zachránit život. Udělala velký dobrý skutek,“ nechal se slyšet otec Christiny, která zemřela 8. ledna 2011, když ji zasáhla kulka útočníka, který šel zabít kongresmanku Gabrielle Giffords.

Christina se narodila v den teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. Zrovna ji zvolili do školní rady, měla z nové funkce radost. Díky tomu se mohla zúčastnit setkání s kongresmankou… To se jí ale stalo osudným.

lysohlavek02 ( 16. ledna 2011 23:28 )

tak si z toho necákni do textilu..

kacota ( 16. ledna 2011 21:44 )

aká peknučká a rodičia velmi silní...obdivuhodné, naozaj

denaaa ( 16. ledna 2011 21:34 )

Je opravdu příšerné, nespravedlivé a zoufalé, co se té nevinné holčičce stalo a že už tady není... a ani raději nepíšu, co bych s tím hnusným par.chantem, co ji zabil, udělala... Na druhou stranu bez jakýchkoliv diskuzí smekám před těmi rodiči, kteří ač o své vlastní děťátko, bohužel, přišli, jiné dítě jejich rodičům zachránili

Shelby16 ( 16. ledna 2011 18:59 )

ještě někomu pomoci Ta mladá holka si to nezasloužila zemřít takhle mladá. Doufám, že s tím psychopatem udělají rychlý proces, škoda každého dne, kdy daňoví poplatníci USA ho musejí živit v jeho jistě komfortním vězení.

Zobrazit celou diskusi