Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladí milenci Réka a Tibor se jeli koupat: Zahynuli při nehodě

Auto se nárazem téměř obtočilo kolem stromu
Auto se nárazem téměř obtočilo kolem stromu  (Autor: TV Markíza)
Autor: Čas.sk, šim - 
24. října 2010
13:17

Milovali se, začali spolu žít. Chtěli si užít romantický den v termálních lázních. Tam však už nikdy nedojeli. Životy Réky (†19) a Tibora (†19) vyhasly při autonehodě, která se stala o víkendu u města Gabčíkovo na jihu Slovenska.

Za volantem staršího vozidla Daevoo seděla dívka, která zřejmě ve velké rychlosti nezvládla zatáčku a narazila do stromu. O síle nárazu svědčí zdemolované auto. Rozsáhlá zranění mladých lidí nebyla slučitelná se životem. Přivolaní hasiči museli použít hydraulické kleště.

„Dívka byla na místě mrtvá. Život jejímu spolujezdci se snažila zachránit přivolená letecká lékařská služba,“ informoval trnavský policejní mluvčí Luboš Homola. Jejich půlhodinové snažení však bylo marné, mladík zraněním podlehl.
Tibor pocházel z obce Vrakúň, ale podle výpovědi tamních obyvatel už delší čas bydlel se svou dívkou Rékou v nedaleké obci Vydrany. Réka se sem jen před krátkou dobou přestěhovala z Dunajské Stredy. Sousedi tvrdí, že dvojice začínala společný život.

Mladíkův otec se po zdrcující zprávě zhroutil a přestal komunikovat s okolím. Televize Markíza uvedla, že mladí lidé byli na cestě do maďarských lázní. Svědčí o tom také ručníky a osušky, které záchranáři našli na místě tragédie.

660482:gallery:true:true

amata ( 30. října 2010 18:51 )

že tady čtu článek o této tragédii a hlavně tak hnusné negativní komentáře. Může se to stát vám, vaší rodině, přátelům....prostě stalo se a doplatili na to. Ale někomu doma se po nich stýská, byla to mladá, sebevědomá, perspektivní holka, rodiče věřili v její skvělou budoucnost. ale to se musí asi něco podobného stát ve vašich kruzích, aby jste ubrali z kritiky...tohle snad nemá být článek vyvolávající diskusi o tuposti řidičky....to radši sem ani snad ani nepište...

anelam ( 26. října 2010 13:36 )

Je sice hezké, naučit se couvat na opuštěném místě, ale při couvání k fatálním nehodám nedochází.- A CO PAROUBKOVÁ? Ty jsi chlap,většinou kluci umí s autem dřív než dělají au.školu. Nám vtloukali do hlavy,že složením zkoušek neznamená ,že umíme jezdit.Je to pravda a v 19 asi vůbec mnozí za volantem neseděli Pravda-hodně jezdit ale zpočátku s někým zkušeným.Jinak i v provozu,musíš někdy couvat Jinak samozřejmě máš pravdu

pepazdp ( 26. října 2010 12:25 )

Dodržování rychlosti by mělo být samozřejmostí, to bez diskuze. A je úplně jedno, jak dlouho má člověk řidičák. Je sice hezké, naučit se couvat na opuštěném místě, ale při couvání k fatálním nehodám nedochází. A ježdění městem, ať už ve špičce, nebo mimo špičku, za světla, nebo za tmy, patří právě do té riskantní fáze, krátce po získání řidičáku, kterou si musí každý řidič projít, bez ohledu na věk, v kterém řidičák získal. Takže jediná skutečně užitečná rada je to dodržování rychlosti. Naučit se správně jezdit bez ježdění totiž nejde.

anelam ( 26. října 2010 10:24 )

Já hned po autoškole každý den projížděla město-mimo dop.špičku!Na opuštěném parkovišti se učila couvat tak dlouho až jsem to zvládla bez problému,taky si musíte vyzkoušet jízdu po tmě-je to o něčem jiném,-a dodržovat rychlost,pak se vám nestane,že hned po autoškole nabouráte...tak to asi ve zkratce-.....

pepazdp ( 25. října 2010 18:37 )

Hmmm, a máš nějaký návod, jak se téhle fázi vyhnout, jak jí přeskočit, jak se naučit správně jezdit bez ježdění?

Zobrazit celou diskusi