Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dům smrti na Slovensku: Zemřelo v něm už 146 seniorů

Autor: rvs, mivrk - 
20. října 2010
18:24

Nelegální domov důchodců Teplo domova ve slovenských Hronovcích je místo, kde obchází smrt. Za sedm let v něm zemřelo neuvěřitelných 146 seniorů!

Smrt kvůli nedostatečné péči?

Staří lidé v domově živoří v pouhých několika místnostech. A to přesto, že jich je někdy i více než dvacet! Podle lékaře nitranského samosprávného okresu Ľubomíra Ševčíka, který na celý případ upozornil, umírají senioři v domově v naprosto nedůstojných podmínkách a není jim zajištěna dostatečná zdravotní péče. Přesto nebyla ani v jednom z případů nařízena pitva.

Je možné, že ale nařízena bude během šetření exhumace těl některých zesnulých. Policisté nyní zkoumají zdravotní dokumentaci lidí, kteří v domově zemřeli. "Prověřujeme období od 29. prosince 2009 do 19. července 2010, kdy mělo dojít k úmrtí několika osob v souvislosti s nedostatečnou lékařskou péčí," řekla pro deník Právo policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Foto: 

Majitel je podezřelý z vydírání

Majitel domova Juraj S. a jeho manželka Magdaléna S. už byli v minulosti podezřelí z několika trestných činů. Patří mezi ně týrání svěřené osoby kvůli nedostatečné péči a hygieně v domově a také vydírání. Obžaloba totiž tvrdí, že manželé získali dům v obci Šoporňa tak, že se zavázali místo peněz o majitelku domu doživotně pečovat.

Provinili se údajně i neoprávněným nakládáním s odpady, neoprávněným podnikáním a krácením daní a pojistného. Peníze vydělávají podle slovenské policie tím, že se od bezmocných důchodců nechávají zplnomocnit k vybírání jejich důchodů v plné výši.

zemekf ( 21. října 2010 07:44 )

Tak to je bomba, to bude a jestli už není něco podobného i u nás, nelegální ,,odběhlinec,, tak to by mě nenapadlo ani ve snu, 20 dědáčků a baběnek, palandy a je vyděláno. Ó svatý mamone!! Co dělaly ze socialky, co dělala policie, proč to pošta nehlásila a co starosta tý dědiny kde todle probíhalo? No jo, buzerovat pár zamindrákovaných puberťáků za smotek, to by jim šlo.

djaba ( 20. října 2010 23:24 )

To se mi líbí .Kde že je ten domov ? Možná že ta úmrtnost by mohla být větší.Jen bych tam nerad skončil já.

Zobrazit celou diskusi