Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Pohřeb obětí slovenského masakru: Rodina nepřišla!

Autor: jaj, ap, cas.sk - 
10. září 2010
18:00

V Bratislavském krematóriu se v pátek konalo poslední rozloučení s obětmi řádění šíleného slovenského střelce Ľubomíra Harmana (†48). Kdo však čekal srdceryvné scény, byl překvapen. Posledního rozloučení se totiž účastnilo jen dvanáct lidí. Pozůstalí mezi nimi chyběli!

Poslední rozloučení s Márií, Jozefou, Stanislavem a Růženou Slezákových proběhlo zcela překvapivě bez zájmu jejich vlastních příbuzných. Rozloučení sice rodina sama organizovala a dokonce požádala o jeho přeložení na pátek, ale vlastního obřadu se vůbec nezúčastnila.

Na pohřeb tak přišlo pouze dvanáct lidí, většinou přátel a známých obětí. Starosta Devínské Nové Vsi Vladimír Mráz, který měl na pohřbu krátký proslov se tisku vyjádřil, že je neúčastí rodiny překvapen. Čekal příchod alespoň pěti set lidí.

Dvě předchozí oběti šíleného střelce - otec Jozef (†48) se svým dvanáctiletým synem Jožkou byly na hřbitově v Devínské Nové Vsi pohřbeny již ve středu 8.9. Za všechny oběti drželo Slovensko 1. září celostátní smutek.

Vrah Harman byl spálen tajně

Samotný vrah byl ve čtvrtek bez přítomnosti rodiny zpopelněn v bratislavském krematoriu, kam bylo jeho tělo přivezeno v nejlacinější rakvi. Kremace byla přísně utajovaná. Rodina sice projevila o pozůstatky Harmana zájem, ale nakonec si urnu s popelem vyzvednout nepřišla.

Při masakru přišlo o život 8 lidí včetně útočníka samotného, který po přestřelce s policií obrátil zbraň proti sobě. Zraněno bylo 15 lidí, přičemž tři z nich jsou nadále v nemocnici.V nejvážnějším stavu zůstává občan České republiky, který je udržován v umělém spánku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi