Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Obamovi hýří: Letos už šestá dovolená!

Autor: dri - 
25. srpna 2010
14:01

Americký prezident Barack Obama je s rodinou zase na dovolené! Tentokrát na malebném ostrůvku v Nové Anglii, kde se hodlá nerušeně deset dnů slunit na pláži, chodit na procházky a s dcerkami na zmrzlinu. Letos to je v pořadí už jejich šestá dovolená.

Kdo by si myslel, že úřad amerického prezidenta je jen samá dřina, může být na omylu. Barack Obama je po nedávném koupání na Floridě se svou mladší dcerkou Sashou, kterým chtěl Obama podpořit místní cestovní ruch postižený ropnou havárií v Mexickém zálivu, opět na dovolené.

Tentokrát tráví s rodinou dovolenou na ostrůvku Martha’s Vineyard u pobřeží Nové Anglie. Obamovi zde budou deset dní nerušeně chodit na procházky a užívat konce léta u moře. Dříve v tomto roce stačili Obamovi již navštívit Havaj, Main, Severní Karolínu a zmíněnou Floridu.

Michelle hýřila ve Španělsku

Obamova žena Michelle navíc s dcerou Sashou nedávno navštívily Španělsko. Několik dní zde trávila v pětihvězdičkovém hotelu na Costa del Sol. Nebyla zde ale sama. Ba naopak. Mimo dcery jí dělaly společnost dvě kamarádky a početný doprovod včetně ochranky.

I když svou cestu označila za ryze soukromou, americké daňové poplatníky každý den přijde podle americké televizní stanice Fox News na bezmála 80 tisíc amerických dolarů (1,6 milionu korun). V hotelu totiž celá delegace obsadila na šedesát pokojů, přičemž sama Michelle přespávala v luxusní vilce se zahradou a vlastním bazénem, který běžně stojí 6000 Euro (150 tisíc korun) za noc. Svůj pětidenní pobyt ve Španělsku završila obědem se španělským králem Juanem Carlosem a královnou Sophií na Baleárských ostrovech.

Obzvláště za tuto cestu sklidila první dáma Spojených Států doma velkou kritiku, především za zbytečnou okázalost a luxus. Sloupařka Andrea Tantaros z New York Daily News označila Michelle za materialistku a přirovnala ji k moderní Marii Antoinettě.

anasyi ( 28. srpna 2010 01:52 )

ve spanelsku v Marbelle,mela sve lidi.

ondatra ( 25. srpna 2010 14:38 )

A co jejích 22 sekretářek? Ty měla ve Španělsku s sebou?

Zobrazit celou diskusi