Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šéf BP odjel relaxovat na jachtu!

Autor: jak - 
20. června 2010
16:21

Šéf ropné společnosti, která je zodpovědná za ekologickou katastrofu v Mexickém zálivu, Tony Hayward si popel na hlavu nesype. Naopak si užíval na jachtě se svým synem.

Šéf BP Tony Hayward to s veřejností moc neumí. Od vzniku ropné katastrofy po výbuchu na ropné plošině v Mexickém zálivu dělá samé přešlapy. Začal svým prohlášením, ve kterém se označil za obět katastrofy, a skončil arogantním výjezdem na jachtu k břehům Anglie.

Veřejnost pro dovolenou muže, který je zodpovědný za jednu z největších ekologických havárií v USA, pochopení nemá. A pro těžařský koncern BP přestávají mít pomalu pochopení všichni. I americká administrativa v čele s prezidentem Obamou začala ostře BP kritizovat a její havárii přirovnala k 11. září. "Je to jako kdyby sypal sůl do otevřené rány, " komentoval chování šéfa BP Charlie Kronick z Greenpeace.

Pozadu nezůstávají ani umělci a hudebníci. Jonathan Davis, zpěvák rockové kapely Korn, vyzývá umělce, aby bojkotovali společnost British Petroleum kvůli ropné katastrofě v Mexickém zálivu. Davis v prohlášení uvedl, že už se mu podařilo pro svou myšlenku získat řadu kolegů včetně zpěvačky Lady Gaga či skupin Creed a Backstreet Boys.

Mluvčí Tonyho Haywarda potvrdila deníku The Sun, že právě tráví dovolenou se svým synem. Větší podrobnosti ale sdělit nechtěla. "Nikdy by nás nenapadlo vyjadřovat se k tomu co dělá výkonný ředitel v vzácných chvílích svého volna."

hanatoma ( 13. listopadu 2010 21:59 )

Mně vyhovuje relax v bazénu nebo v solné jeskyni. Bydlím v Liberci a kousek odtud v Mn. Hradišti solná jeskyně je, tam chodím pravidelně, dobře si odpočinu a ještě se cítím zdravěji. Teď mají vstup za směšných 39 korun (píšou o tom třeba tady: zapakatel.cz/cs/liberec)

siroky11 ( 20. června 2010 22:50 )

Tý brďo, to musí být "vodvaz". Chtělo by mu to alespoň namočit palici do té špíny. Taková katastrofa a on si odjede relaxovat, to odkoukal od Topolánka

Shelby16 ( 20. června 2010 21:51 )

Jistě si dovolenou může vzít na zotavenou, ale zhýrale si užívat na jachtě s ostatními snoby a zbohatlíky je docela provokace v době kdy Mexický záliv umírá v ropě. Je to gauner kapitalistický, které mu jde především o své zisky a pohodlný luxus. Vůbec nechápu, že už nedostal padáka za ten průser, za který je zodpovědný ?!

milesmiles ( 20. června 2010 19:26 )

NEBO SE PODLE VÁS MÁ OBĚSIT???? CHYBY V PLÁNOVÁNÍ ROPNÉ TĚŽBY SI MUSÍ ZAJISTIT AMERICKÁ VLÁDA. KDYBY MÍSTO VÁLČENÍ V CIZÍCH ZEMÍCH SE VĚNOVALA DOMÁCÍM ZÁLEŽITOSTEM TAK TAM NEBUDOU MÍT TAKOVÝ BORDEL. UPADAJÍCÍ KAPITALISMUS JE NAHRAŽEN DRAVÝM IMPERIALISMEM,KTERÝ VEDE IMPERIALISTICKÉ VÁLKY.BEZ OHLEDU NA TO KDO JE TAM PRESIDENTEM.

anka ( 20. června 2010 19:08 )

proc by nejel.....mohl nechat firmu zbankrotovat a nikdo by nedostal nic.....Takhle alespon zaplati jednorocni profit firmy pro rodiny, kterym nehoda ublizila. Podle me nejvetsi vinu nenese nezodpovedna firma BP, ktera se snazila o nejvyssi zisky - ale americka vlada, ktera necha u sveho pobrezi vrtat firmu a nekontroluje jeji pracovni postupy - pokud by to tak delala, velmi riskantni a co nejlevnejsi kroky by neschvalila a ke katastofe by nikdy nedoslo....

Zobrazit celou diskusi