Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Šéf BP a manželka: My jsme tady oběť

Autor: INT, oj - 
10. června 2010
14:11

Málokdo chápe, co šéf společnosti zodpovědné za únik ropy do Mexického zálivu a jeho manželka dokáží vypustit z pusy. Největší přírodní katastrofa v dějinách Spojených států jim prý ničí život. Po jejich neuvěřitelných výrocích se na jejich hlavy snesla vlna kritiky z celého světa.

„Co jsme sakra udělali, že si tohle zasloužíme,“ říká Tony Hayward na všeobecný tlak na vedení BP, jakoby byl právě on na celé katastrofě ta největší chudinka, které všichni ubližují. Zatímco v mexickém zálivu umírají tisice ptáku a mořských živočichů, Hayward má největší strach o svoje pohodlí.

Mexický záliv je velký, ropy málo

V dalším svém neuváženém prohlášení přirovnal největší přírodní katastrofu v dějinách USA ke kapce v moři. „Mexický záliv je velmi velký oceán. Množství ropy… je maličké v porovnání s celkovým množstvím vody.“ Haywardův spolupracovník se tuhle větu snažil srovnat slovy: „Pravděpodobně to nebyla ta nejdiplomatičtější věta, Tony ale nemá čas na blbosti a někdy říká věci, které není úplně moudré říkat.“ Jestli takhle pracují mluvčí společnosti BP, měla by firma rychle přemýšlet o jejich výměně.

Manželka šéfa BP také září

Hayward má silnou podporu své manželky Maureen, které v minulosti také pracovala ve firmě BP jako geofyzička. „Pořád dostáváme dopisy od různých skupin a někdo nám volá domů. Je ale jasné, že Tony tu není! Je to velice otravné.“ Stěžuje si, jak katastrofa komplikuje její pohodlný život v domě za více než 30 milionů korun poblíž Londýna. Vynutila si dokonce nepřetržitou policejní ochranu.

Zatímco se Mexický záliv mění v obrovskou louži ropy, ona si od vyhřívaného bazénu s průzračnou vodou asi nedokáže představit jaké hrůzy prožívají lidé a zvířata na jižním pobřeží Spojených států.

monjja ( 11. června 2010 12:04 )

...až ho někdo, komu tohle fakt leží v žaludku (a nevěřim, že se najde na světě někdo, komu tohle nevadí - no, možná jemu a tý jeho bréce), prostě odstřelí...a pak tomu dotyčnýmu já potřesu pravicí a poklepu na rameno a věřím, že každý soud ho pak osvobodí....Ať si dává bacha na hubu, nebo mu fakt někdo skočí do úsměvu...jeho drzost je fakt do nebevolající...dala abych mu v kýbli tu ropu s kapkou vody a koukej to vychlastat....a pak může říkat něco o zničenym životě

milo ( 11. června 2010 08:38 )

Já bych je vzala, svázala je jako dobytek a vhodila do ropné skvrny kterou vytvořili....pak se teprve můžeme bavit o pohodlí a množství ropy v moři....a dívala bych se až do konce než by se utopili ve vlastních "sr*čkách"....možná že kdybych to natočila a dala na youtube, trhla bych rekord se sledovaností...ale jejich chování mě neudivuje....lidi jsou prostě ***, hyeny a vrazi a někdo to holt dává najevo veřejně, někdo se to snaží maskovat...ale všichni jsme stejně velké ***....zvlášť pro tuhle planetu, bez které bychom ani neexistovali.....sotva by šli a utopili vlastní matku v ropné louži....tak proč to dělají matce všech matek???

petr11 ( 11. června 2010 04:47 )

Černobyl je proti tomu hadr! Celá Amerika by se měla stydět!

alenotak ( 10. června 2010 23:33 )

....Nakolik jsou ta slova autentická a nakolik účelově zkreslená. Pokud ale toto ta "dáma" opravdu řekla, tak doporučuji vytáhnout z domu, obléci do gumáků a neoprenu a šup tahat nonstop skutečné oběti z průseru, na kterém měl její manžel bezesporu nezanedbatelný podíl. Aspoň jí nikdo nebude ve vile otravovat.

bubaku ( 10. června 2010 18:41 )

ano,souhlasím,

Zobrazit celou diskusi